Ultrapravicové skupiny se snaží udělat z teenagerky antiklimatickou verzi Grety Thunbergové

26. 2. 2020

čas čtení 1 minuta
Devatenáctiletá německá klimaskeptička, kterou její příznivci označují za "protilék na Gretu Thunbergovou", získává podporu ultrapravicových organizací, včetně strany AfD a thinktanku spojeného s americkým Bílým domem, upozorňuje Harry Cockburn.

 



Naomi Seibtová začala nahrávat videa na službu YouTube vloni, s titulky jako "Změna klimatu - jen plácnutí do vody?".

Její postoj ke klimatu zjevně získal pozornost amerického thinktanku Heartland Institute se sídlem v Chicagu, který v minulosti loboval za tabákové firmy, podporuje hydraulické štěpení a odmítá vědecký konsensus ohledně změny klimatu.

Organizace, která údajně "má vliv na Trumpovu administrativu" a v roce 2019 uspořádala Mezinárodní konferenci o změně klimatu v hotelu Trump International ve Washingtonu, nedávno najala Seibtovou jako tvář pro svou kampaň popírající změnu klimatu.

I když se Greta Thunbergová stala globálním fenoménem, který získal podporu znepokojených lidí po celém světě a stala se osobností roku časopisu Time, zdá se, že skupiny a jednotlivci ohrožení klimatologií věří, že Seibtová je jakousi opoziční postavou, která může inspirovat lidi podobnými prostředky.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8742

Diskuse

Obsah vydání | 5. 3. 2020