Zrádci?!

Solidarita místo odsouzení

26. 2. 2015 / Ilona Švihlíková

čas čtení 11 minut

Musím říct, že mě k napsání tohoto článku motivovalo zlostné mručení na facebooku, které se týkalo údajné zrady představitelů řecké levicové koalice Syriza. Od klávesnice se to pěkně vyzývá k radikální revoluci a bušení do písmenek může na chvíli uvolnit zoufalou frustraci z toho, že v České republice nehrozí odpor snad vůči ničemu.

Proč se ptáme na loajalitu muslimů? Jiných lidí se na to vůbec neptáme

26. 2. 2015

čas čtení 4 minuty

Jak loajální jste vůči této zemi? Jak hrdí jste na tuto zemi? Odpovězte přesně. Vysvětlete, jaké máte postoje. Řekněte mi, jak bezpeční se cítíte. Řekněte mi, co si myslíte, že si o vás myslí jiní lidé. A já pak vyhlásím pravdu o vás, vaší rodině, vaší víře. Vy jste muslim a já jsem Britka, takže já mám právo se na tyhle věci ptát. Moje loajalita se považuje za automatickou, i když by to tak být nemělo. Vaše loajalita je trvale v podezření. I když by neměla být, píše Suzanne Moore.

Řecko, Ukrajina, Írán: na křižovatce tří krizí

26. 2. 2015

čas čtení 10 minut

Reva Bhalla

Autorka je viceprezidentkou zpravodajsko-analytické agentury Stratfor s odpovědností za globální aspekty analýz.

V průběhu uplynulých dvou týdnů byla v Bruselu dosažena dočasná dohoda o udržení Řecka v eurozóně, v Minsku dohoda o cestovní mapě k příměří a v Ženevě předložili íránští vyjednavači potenciální dohodu o jaderné problematice. Eskadry diplomatů zabraňovaly jedné geopolitické krizi za druhou. Bylo by ale předčasné, ba lehkomyslné předpokládat, že zlomové čáry definující tyto záležitosti jsou stabilní. Chceme-li odhadnout, kdy a kde pravděpodobně dojde k dalšímu vzplanutí, pak prvním krokem je pochopení toho, jak jsou tyto krize navzájem neoddělitelně propojeny.

Jihoafrická výzvědná služba odhalila spolupráci své vlády s Ruskem

25. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Jihoafrická výzvědná služba využila špiona "s přímým přístupem do ruské vlády" ke zjištění podrobností o spolupráci jihoafrické vlády s Ruskem na společném programu satelitního monitorování Afriky v hodnotě 100 milionů dolarů. Zjistila to televize al Jazeera.

Satelitní systém se jmenuje Project Condor a Rusko ho vypustilo na oběžnou dráhu loni v prosinci. Poskytuje možnost sledovat celý africký kontinent. Původně byl projekt utajován a Rusko odmítalo sdělit, pro kterého zákazníka ho vytváří.

Jaké zbraně může Ukrajina získat ze Spojených arabských emirátů?

26. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Spojené arabské emiráty, s nimiž Ukrajina uzavřela smlouvy o nákupu zbraní ZDE, nepatří samy k významným výrobcům výzbroje. Produkují pouze ruční zbraně a budují vlastní muniční kapacity. Nejlogičtější tedy bude předpokládat, že případný kontrakt by zahrnoval odprodej starší výzbroje emirátů v rámci plánovaného procesu modernizace. Tato varianta také nejlépe odpovídá současným finančním možnostem Kyjeva.

Chtěli byste se stát součástí výroby televizního filmu?

20. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Aktualizace: V neděli 8. března vysílá Česká televize druhý díl filmu Dominiky Švecové o ekumenickém setkání mladých v Praze na přelomu roku 2014 a 2015ZDE.

Aktualizace: V neděli 1. března vysílala Česká televize první díl filmu Pouť důvěry naší spolupracovnice Dominiky Švecové (na webu k zhlédnutí ZDE), druhý díl se bude vysílat v neděli 8. března 2015. Je to dvoudílný dokument o ekumenickém setkání mladých, které na přelomu roku 2014 a 2015 zorganizovala komunita Taizé z francouzského Burgundska. Je to pěkný film, který observační metodou sleduje přípravy akce po dobu celého roku, od obdobného setkání, které se konalo na přelomu roku 2013 a 2014 ve Štrasburku, až do letošního Nového roku v Praze. Má vtip, lidskost i humor.

Film je částečně financován prostřednictvím crowdfundingu. Bylo zapotřebí shromáždit celkem 50 000 Kč, aby bylo možno zaplatit práci všech spolupracovníků. To se bohužel nesebralo. Pokud byste ještě na poslední chvíli chtěli pomoci, aby lidi neskončili bez honoráře, prosíme, udělejte to. Transparentní účet je ZDE. Děkujeme.



Dobrý den,

Pořádáme finanční sbírku na výrobu dvoudílného filmu o mladých lidech z celého světa, kteří nyní přijíždějí do Čech. Chtěli byste se stát součástí tohoto projektu? Mohli byste to učinit finančním příspěvkem na jeho výrobu. Sbírku organizujeme prostřednictvím transparentního účtu, který je ZDE

Ten, kdo přispěje, umožní plnou realizaci tohoto projektu. Pro dárce máme odměny.

Doufáme, že na náš projekt přispějete i vy, kdo jste zatím finančně nepřispěli.

O ČEM NAŠE FILMY JSOU?

Norsko bude reagovat na "ruskou agresi"

26. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Norská ministryně obrany uvedla, že norská armáda bude restrukturalizována, aby mohla reagovat rychleji na to, co ministryně označila za "ruskou agresi".

Ine Eriksen Soreide konstatovala, že Rusko nedávno znovu otevřelo vojenské základny na dalekém severu, které byly uzavřeny po ukončení studené války a že vzrostl počet letů ruských válečných letadel přibližujících se k norskému vzdušnému prostoru.

Soreideová dodala, že Norsko zintenzivňuje vojenskou spolupráci s pobaltskými zeměmi, aby je ujistilo, že jsou plně pod ochranou NATO. Norsko je prý také "absolutně" připraveno rozšířit výcvik ukrajinských vojáků, zdůraznila s tím, že se domnívá, že více členských zemí NATO bude následovat příkladu Británie, která vysílá na Ukrajinu vojenské instruktory a neletální zařízení.

Letadla NATO vzlétla proti ruským letadlům v roce 2014 stopadesátkrát, což je čtyřnásobné zvýšení počtu těchto incidentů ve srovnání s rokem 2013.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Bývalý ministr z vlády Margaret Thatcherové varuje před vysláním západních vojsk na Ukrajinu

25. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Kenneth Clarke, bývalý konzervativní ministr ve vládě Margaret Thatcherové, se vyjádřil, že rozhodnutí premiéra Davida Camerona vyslat na Ukrajinu 75 (§) britských vojáků, kteří by měli poskytovat výcvik ukrajinské armádě, "nic nevyřeší".

Clarke se vyjádřil, že "bez ohledu na to, jak dobře vycvičená" bude ukrajinská armáda, jednotky Vladimíra Putina by ji porazily "do konce tohoto týdne".

Clarke dodal: "Je důležité, abychom Putina zastavili. Myslím, že si všichni uvědomujeme, že jsme se vůči němu chovali hodně naivně. Nemůžeme ale připustit použití vojenských sil, který by obnovily nacionalistické a sektářské konflikty přímo na našem prahu. Vojenský konflikt ničemu nenapomáhá. Nemám příliš silný názor na výcvik, poskytovaný ukrajinské armádě, avšak to nic nevyřeší, neboť bez ohledu jak dobře bude vycvičená a vybavená ukrajinská armáda, ruská armáda by ji porazila do konce tohoto týdne, pokud by chtěla."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Britské listy se bez finančních příspěvků neobejdou

19. 11. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Vážení čtenáři, krátce k nově nastaveným formátům reklamy a k souvislostem, které z toho vyvstávají jak pro BL, tak pro vás. BL nejsou komerční projekt, ale peníze potřebují. Proto se v současnosti bez reklamy neobejdou. V rámci nového designu jsme se snažili najít kompromis mezi její „otravností“ a užitečným přínosem.

Odmítli jsme formáty zcela běžné na většině českých mediálních portálů, drželi jsme se formátů běžných na britských a amerických médiích. I tak se určitě najdou lidé, které to bude obtěžovat. Pochopte prosím, že bez reklamy to nejde.

Herci Emma Thomson a Greg Wise bojkotují kvůli skandálu s bankou HSBC placení daní

25. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Herec Greg Wise a jeho manželka, držitelka Oskara herečka Emma Thomsonová, oznámili, že přestávají platit daně, dokud osoby, vinné ze skandálu v bance HSBC, neskončí ve vězení.

Soukromá švýcarská pobočka banky HSBC, umožňovala milionářům, zločincům, obchodníkům se zbraněmi a s nezákonnými drogami, aby se vyhýbali placení daní. Nikdo však za to není trestně stíhán.

"Chci přestat platit daně až do doby, kdy daně začnou platit všichni," konstatoval Greg Wise. "Dosud jsem daně platil velmi rád, protože jsem zatracený socialista a jsem přesvědčen, že jsme všichni na jedné lodi. Ale jsem naprosto zhnusen britským daňovým úřadem. Jsem zhnusen bankou HSBC. A už nezaplatím ani jediný halíř, dokud ti darebáci neskončí ve vězení."

Dodal: "Emma s tím taky souhlasí. Dáme víc lidí dohromady. Bude to hnutí. Nemůžou všechny zavřít. Myslím to vážně. Bude to znovu jako rok 1848."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Jak dlouho budeme ignorovat zoufalé lidi?

25. 2. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

V Česku nemáme téměř žádné muslimy, přesto se tu po útoku v redakci časopisu Charlie Hebdo zvedla vlna hrůzného strachu z muslimského nebezpečí. Přitom je jasné, jak např. vysvětluje antropolog Scott Atran v rozhovoru pro přírodovědný časopis Nature, že hlavní důvod radikalizace je lidí, nejen muslimů, je frustrace, sociální vyloučení, beznaděje.

Diagnostikovaná deprese vede k násilným zločinům

25. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

U lidí, u nichž je diagnostikována deprese, je přibližně třikrát větší pravděpodobnost, že spáchají násilný čin, než v průměrné populaci. Vyplývá to ze studie více než 47 000 lidí ve Švédsku.

"Důležitým zjištěním je, že drtivá většina lidí v depresi není odsouzena za násilné činy, a že procenta lidí v depresi, kteří páchají násilné činy, jsou o hodně nižší než pro alkohol či pro narkomanii," uvedla Seena Fazel, který stála v čele této studie na univerzitě v Oxfordu.

Z výzkumu vyplynulo, že 3,7 procent mužů a 0,5 procent žen spáchalo násilný čin poté, co byli identifikováni, že mají klinickou depresi. Údaje pro normální obyvatelstvo jsou 1,2 procenta mažů a 0,2 procenta žen. Podrobnosti v angličtině ZDE

Přestaňme donekonečna omlouvat a "chápat" vrahy

Která z obětí Zdeňka Kováře byla vlastně "společností, co se na něj vykašlala"?

25. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Případ masového vraha z Uherského Brodu Zdeňka Kováře budou kriminalisté jistě vyšetřovat ještě přinejmenším týdny. Nezaměstnaný, bývalý elektrikář s psychicky nemocnou manželkou, kterého okolí popisuje jako psychicky labilního, zabil osm lidí a pak sám sebe. Boris Cvek ZDE píše, že "tito lidé na dně mají pravdu, když cítí, že společnost se na ně vykašlala, a když se jí chtějí pomstít". "Společnost" ovšem nemá adresu, nikde nebydlí - a docela určitě se nenacházela v restauraci, kam přišel Zdeněk Kovář vraždit.

2014 - pro uprchlíky a vnitřně přemístěné osoby nejhorší rok od konce 2. světové války

Amnesty International: Reálné riziko, že se světové konflikty vymknou kontrole

25. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

Organizace na ochranu lidských práv Amnesty International ve výroční zprávě varuje, že globální konflikty se letos mohou vymknout kontrole. Svět podle nich na masové porušování lidských práv odpovídá "ostudně", zatímco ze svých domovů bylo vyhnáno největší množství lidí za posledních 70 let.

Většina britských muslimů je proti násilné pomstě za publikování karikatur proroka Mohameda

25. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

BBC provedla průzkum veřejného mínění mezi 1000 britskými muslimy. Vyplynulo z něho, že 68 procent britských muslimů zastává názor, že násilí proti osobám, kteří publikují karikatury proroka Mohameda, není nikdy ospravedlnitelné. Avšak 24 procent muslimů s tímto názorem nesouhlasilo. 27 procent muslimů uvedlo, že do určité míry dokáží útoky proti časopisu Charlie Hebdo pochopit.

Dokument Novoj gazety: Malofějevův podíl na vzniku plánu rozbití Ukrajiny se nepotvrzuje

25. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 6 minut

Ruský list Novaja gazeta zveřejnil avizovaný dokument, jenž má dokazovat přípravu porcování Ukrajiny Kremlem ještě v období, kdy byl v Kyjevě u moci Viktor Janukovyč. (ZDE, hrubý překlad do angličtiny ZDE.) A přinejmenším jedna věc se zdá zcela zřejmá: Tvrzení, že se na vzniku dokumentu podílel oligarcha Konstantin Malofějev, který později působil při anexi Krymu a finacoval soukromou armádu Igora Girkina, se nepotvrzuje.

Rusko bojuje hybridní válku vedenou hybridní armádou

25. 2. 2015

čas čtení 3 minuty

V této chvíli je zřejmé, že Rusko bojuje v tom, čemu se všeobecně říká "hybridní válka". Pentagon ji definuje následovně: "Hybridní válčení je vojenská strategie, která mísí konvenční válčení, nepravidelné válčení a kybernetické válčení," píše blogger Dajey Petros.

Cameron: "Pošleme Ukrajině poradce, dáme více BBC"

25. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Britské jednotky budou během příštích týdnů nasazeny na Ukrajině s úkolem cvičit vojáky v boji s ruskými separatisty, řekl David Cameron poslancům Dolní sněmovny. Varoval také před "hluboce škodlivými" důsledky pro celou Evropu, pokud se EU nedokáže postavit Vladimiru Putinovi.

Netanjahuovo volání do války je nutno zhatit

24. 2. 2015 / Daniel Veselý

čas čtení 5 minut

Aktivisté z různých nevládních organizací se pokusí znemožnit izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi, aby 3. března na půdě amerického Kongresu vystoupil s dalším projevem, v němž bude na Spojené státy apelovat, aby navzdory mezinárodní diplomacii vyhrotil jednání s Íránem ohledně jeho jaderného programu. Nyní však samotný Mosad vyvrací Netanjahuovy báchorky o íránské jaderné hrozbě, jež s velkým humbukem prezentoval předloni na půdě OSN ZDE.

Plány Netanjahuovy zhatí...

25. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Popravdě nevím, kdo vlastně nakonec zhatí válečnické plány izraelského premiéra ZDE. Zato tuším, co by mohlo překazit dohodu o íránském jaderném programu. A poněkud to souvisí s kapacitami na obohacování uranu, jimiž Teherán disponuje.

Přímá demokracie jednoho muže?

25. 2. 2015 / Boris Cvek

čas čtení < 1 minuta

V přímém přenosu jsme mohli sledovat pozoruhodný vývoj hnutí Úsvit přímé demokracie, které mělo devět členů, aby omezilo vliv případných nehodných lidí na fungování přímé demokracie uvnitř hnutí. Ukázalo se však, že i devět členů je příliš mnoho a pět z nich zradilo svého guru Okamuru a přehlasovalo čtyři věrné ZDE.

Neohrožený zastánce přímé demokracie a odvolatelnosti politiků hlasováním prostého lidu to samozřejmě nemohl přijmout a podle zprávy na Novinkách.cz se nejprve pokoušel narychlo rozšířit členskou základnu o své věrné a když to nevyšlo, práskl dveřmi. Ukázalo se tedy nad vší pochybnost, že i devět členů je pro přímou demokracii mnoho. Okamura měl omezit členství v Úsvitu pouze na jednoho člena, tedy na sebe – teprve pak by mohla přímá demokracie vskutku kvalitně fungovat.

Formování společnosti

25. 2. 2015 / Jan Sláma

čas čtení 14 minut

Občas, když se v noci probudím a nemohu usnout, začnu přemýšlet o různých věcech. Bohužel vůbec ne co budu ráno dělat nebo je li už čas vysadit květák, ale o tom kam se ten náš svět ubírá.

I problém s exekutory má řešení!

25. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Málokdo ví, že úředníci, soudní vykonavatelé, jsou efektivnější, odbornější a slušnější!

Exekutor je nadbytečný..

Problém s exekucemi nelze vyřešit změnami zákona Exekučního řádu, dokud exekutoři budou podnikateli - soukromými subjekty. Zákon jim vždy umožní dělat, co jim nezakáže. Jen úředník musí dělat to, co mu zákon dovolí. Pokud zákon nezakazuje, potom exekutor vždy najde cestu, jak ho obejít.. Toť celý problém s exekutory a nekontrolovanými exekucemi.

Podrobná prezentace kampaně proti exekutorům ZDE

Non-fiction: Ovládne dementní lidstvo umělá inteligence?

25. 2. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 10 minut

Víte, co odlišuje naši dobu od předchozích historických období? Science fiction, nebo to, co jsme za scifi zvyklí považovat, se stává realitou během našich krátkých životů. Ba co víc, neustále se zrychlující vývoj způsobuje, že už selhává i kolektivní představivost. Bere se jako dané, že lidstvo není schopno predikovat ani v řádech let, což samozřejmě činí lidskou činnost, zejména tu ekonomickou, předmětem naprosté spekulace. Představte si, že za této situace se přední vědci a technologové shodnou, že si možná kopeme vlastní hrob. A Hollywood se skeptickými výzkumníky přizvukují, že jím bude naše vlastní zhloupnutí.

Film o whistleblowerovi Edwardu Snowdenovi získal Oskara za "nejlepší dokument"

24. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Film Laury Poitrasové o whistleblowerovi Edwardu Snowdenovi a o špehování digitálních komunikací občanů americkou výzvědnou agenturou NSA získal Oskara za nejlepší dokument. Poitrasová na ceremonii uvedla: "Odhalení Edwarda Snowdena nedokazují pouze hrozbu našemu soukromí, ale samotné demokracii. Když se činí rozhodnutí, která o nás rozhodují, v tajnosti, ztrácíme moc si sami sobě vládnout." Poitrasová poděkovala Snowdenovi za jeho "oběť" a dodala: "Sdílím tuto cenu s novinářem Glennem Greenwaldem a mnoha dalšími novináři, kteří riskují, aby odhalili pravdu". Oskarové ceremonie se účastnila i Snowdenova partnerka Lindsay Millsová. Snowden k tomu napsal:

"Když mě Laura Poitrasová požádala, jestli může filmovat naše setkání, velmi jsem váhal. Jsem vděčen, že jsem dovolil, aby mě přesvědčila. Výsledek je odvážný a brilantní film, který si zasloučí pocty a uznání, jakých se mu dostalo. Doufám, že tato cena povzbudí více lidí, aby ten film zhlédli a aby byli inspirováni jeho poslání, že totiž obyčejní občané, když spolupracují, mohou změnit svět."

Poitrasová musela film stříhat v Berlíně, aby jí FBI materiál nezkonfiskovala.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Blbý a blbější: Česká filmová a televizní akademie byla nucena přiznat, že se stala terčem vtipu

24. 2. 2015

čas čtení < 1 minuta

Po mnoha měsících se opět dostala ČR do západního tisku: Deník Guardian informuje o tom, že na Českých lvech "byla Česká filmová a televizní akademie nucena přiznat, že je blbá a blbější": stala terčem vtipu, kdy vážně oslavovala falešného amerického herce Jima Carreyho. (Článek neinformuje o žádných filmech, které byly na Českých lvech oceněny.)

Jim Carrey k tomu napsal na Twitteru: Podívejte se! Jsem zajímavější než Oskarová ceremonie, i když sedím na kanapi a jím hranolky. MŮJ DUCH SE NEDÁ IGNOROVAT.

Zdroj: ZDE

Volyňský román – X. část

24. 2. 2015 / Josef Brož

čas čtení 12 minut

Politika už není to, co bývala. Nebo se mi to jen zdá? Uplynul rok od událostí na kyjevském Majdanu, na němž se v uplynulých dnech procházeli politici, kteří se hlásí k demokracii. K té západní demokracii. Ministr zahraničních věcí České republiky Lubomír Zaorálek (ČSSD) nechyběl. Na svém https://twitter.com/zaoralekl twitterovém účtu šalamounsky oznámil: „Majdan byl bouří proti korupci, po roce ta výzva trvá..“ Chce tím snad sdělit, že cosi je shnilého ve státě ukrajinském? Máme to ale moudré politiky, jen co je pravda... Stačí vlastně jen jedna věta.

Předchozí IX. díl Volyňského románu, který tu vychází od loňského jara, naleznete ZDE

Několik poznámek ke krizi Evropy a logice frontového státu

Smíříme se s "mentálním AIDS"?

24. 2. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 7 minut

Podle ukrajinské bezpečnostní služby SBU nyní autorům příspěvků na sociálních sítích, které odmítnou mobilizaci záložníků, hrozí až osm let vězení ZDE. Jde o velmi opožděné, hloupé, nesmyslné, nepřijatelné opatření, jež stejně nebude fungovat. Nicméně záležitost odráží reálný obecný problém dotýkající se celé současné Evropy.

Zlatuška v. Semelová: laciná ironie a bigotní kolektivismus jako argumenty vzdělávací politiky?

23. 2. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 6 minut

Blíží se Týden otevřeného vzdělávání, zapojte se. Slouží novela zákona o ochraně zdraví jako nástroj k vynucování očkování? Pořadatele vzdělávacích akcí pro děti může od jejich konání odradit. Nominujte mladé lidi za angažovanost na cenu Gratias Tibi. Jak pracovat s předsudky a stereotypy u žáků. Povinná předškolní docházka není dobré řešení, shodli se odborníci na Kulatém stole. Více v pravidelném týdenním souhrnu Beduin (1. 12. – 7. 12. 2014), připravovaném spolkem EDUin.

Jsem příliš západní na to, abych byl pravdoláskař

24. 2. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Na Facebooku se přede mnou objevila skupina „Jsem pravdoláskař a jsem na to hrdý“ s fotkou Václava Havla a v ní z mých facebookových přátel především (liberální) katolíci. Tak jsem se zase po nějakém čase vrátil v přemýšlení nad tím, nakolik já sám jsem „pravdoláskař“.

V tom hlavním asi jsem: Havel je mi se svým důrazem na občanskou společnost mnohem blíže než technokratický přístup signatářů opoziční smlouvy. Líbí se mi Havlův odstup od nacionalismu, tzv. tradičních hodnot a naopak jeho multikulturalismus, jeho podporování homosexuálů, náboženské a kulturní plurality. Jsem „pravdoláskař“ i v tom, že mám raději USA než Rusko, že bytostně považuji západní civilizační okruh za ten „lepší“ – a právě zde začíná s mým „pravdoláskařstvím“ určitý problém.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za leden 2015

14. 2. 2015

čas čtení 2 minuty

V lednu 2015 přispělo 374 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 53 044,79 Kč (a další částkou ve výši 48 781 Kč na pomoc důchodkyni v nouzi, žíjící na Praze 8), dále dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v listopadu 2014 částkou 3675,74 Kč.

Zůstatek byl koncem ledna 2015 260 035,26 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti | Útok na časopis Charlie Hebdo | Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
32398