Internetová platforma, která vám v pandemii pomůže plánovat dovolenou

21. 7. 2020

čas čtení 1 minuta

Dobrý den,

přestože veřejné zdraví je i nadále naší prioritou, chceme, aby si každý mohl užít letní dovolenou a znovu se setkat se svou rodinou a přáteli. Evropská unie a její členské státy připravují bezpečné znovuotevření Evropy.

Nová internetová platforma „Re-open EU“ Vám poskytne veškeré informace, které potřebujete, abyste si bez obav naplánovali odpočinek mimo domov.

Když na interaktivní mapě platformy „Re-open EU“ kliknete na jakoukoli zemi EU, zobrazí se aktuální informace o možnostech volného pohybu a dostupných dopravních prostředcích. Získáte zde rovněž informace o opatřeních ohledně veřejného zdraví a bezpečnosti, jako je omezení fyzického kontaktu nebo používání roušek, a další praktické informace pro cestující. Tato platforma je neustále aktualizována na základě informací od vnitrostátních orgánů zemí EU i z jiných zdrojů.

„Re-open EU“ můžete používat jak na počítači, tak na svém mobilním zařízení. Určitě se vyplatí přidat si ji do svých záložek: https://reopen.europa.eu

Platforma je k dispozici ve 24 jazycích.

Pokud Vás zajímají další otázky týkající se toho, jak Evropská unie bojuje proti koronaviru a připravuje oživení, můžeme Vám doporučit tyto internetové stránky, věnované právě těmto tématům. Vzhledem k množství dezinformací o koronaviru zde také naleznete důležitá fakta, která objasňují některé běžně rozšířené mýty o COVID-19.

S pozdravem,

tým kontaktního střediska Europe Direct, které pracuje pro Evropskou komisi

Re-Open EU banner

European Commission

Europe Direct Contact Centre

Newsletter


0
Vytisknout
5009

Diskuse

Obsah vydání | 23. 7. 2020