REDAKČNÍ KOMENTÁŘ

Co si dnes přečtete v Britských listech

9. 9. 2021

čas čtení 2 minuty

90 procent pacientů vážně nemocných covidem na jipkách v britských nemocnicích je neočkováno. Lékaři varují, nechte se očkovat, proboha! Je zcela lhostejné, zda lidé umírají pod „nedemokratickými“, či „demokratickými“ bombami. Zbytečné krveprolití je vždy odsouzeníhodné, ať už jej páchají Spojené státy, nebo oficiální nepřátelé Západu. Této otázce se ve svém komentáři věnuje Daniel Veselý.

Pákistánský ministr vysokého školství zdůraznil, že vzdělání je irelevantní. Stačí být zbožný. Ministr kultury zakázal ženský sport.

Proočkovanost seniorů v naší republice by měla být ideálně kolem 90%, k tomu máme zatím stále bohužel daleko, píše Kateřina Duchoňová.

Předvolební měsíce jsou mediálně i sociálně nejotravnější část roku. Sytí hladovým nevěří, a nevyžádané rady a poučování, koho volit, padají na neplodnou půdu. Nad žalostným stavem české politické scény před volbami se ve svém komentáři zamýšlí David Marenčák.

Fabiano Golgo popisuje své dojmy ze současné Brazílie, kde si stávající prezident Jair Bolsonaro zahrává se státním převratem.

Třebaže v Bílém domě úřaduje Joe Biden, nebezpečí toxického trumpismu i nadále přetrvává. Americká demokracie je i nadále v ohrožení. Republikánská strana dělá vše pro to, aby se Donald Trump – či nějaký jeho loajalista – vrátil do Bílého domu, varuje Robert Reich.

Podle aktuální zprávy OSN by se na řadu nedávných rekordních katastrof, které se odehrály na vzdálených místech světa, nemělo pohlížet izolovaně. Nečinnost je zárukou budoucích katastrof.

Planeta je na prahu šestého hromadné vymírání. Podle nové zprávy Mezinárodního svazu ochrany přírody hrozí dnes vyhynutí více než 38 000 živočišných druhů, včetně žraloků a rejnoků.

Nová analýza organizace Airwars, která monitoruje ztráty na civilních životech v konfliktních zónách, uvádí, že americká válka proti teroru usmrtila desítky tisíc civilistů.

Přestože se USA stáhly z Afghánistánu a zdá se, že se válka proti teroru chýlí ke svému konci, věznice na Guantánamu zůstává stále otevřená. Prezident Joe Biden by tuto nechvalně proslulou věznici měl zavřít.

 

-1
Vytisknout
4745

Diskuse

Obsah vydání | 9. 9. 2021