Další obrázky z Polska...

16. 11. 2021

čas čtení 5 minut
 

V Polsku byl zabit kněz. Strana Právo a spravedlnost už ví, kdo je vrahem: Donald Tusk a komunita LGBT. Je důležité si připomenout, že vrah primátora Gdańsku, který byl zatčen okamžitě, protože primátora zabil na jevišti, a který otevřeně přiznal, že primátora usmrtil, protože nenávidí stranu Občanská platforma (díval se na příliš mnoho nenávistných videí strany PiS) stále ještě nebyl odsouzen.

Další děsné věci:


"Nepřátelé útočí na naše východní hranice, činitelé EU nás ohrožují sankcemi za obranu polské suverenity, opozice se snaží Polsko zničit zevnitř. Je načase se začít intenzivně modlit, jako v roce 1920. Čas vtrhnout do nebe na přímluvu sv. Andrzeje Bobola, stejně jako v roce 1920! Poláci, budujme společenství modlitbou!" doporučila krakovská ombudsmanka pro školství.

Ombudsmanka. Pro. Školství.






Šéf Strany Právo a spravedlnost Kaczyński řekl v interview, že není jasné, zda člověk způsobuje globální oteplování.

 

 
Firma AmazonNewsPL vyhodila odborářku na základě falešné záminky: příliš efektivně hájila práva zaměstnanců a přišla do práce v den, kdy měla volno, protože její kolega v práci zemřel...


Kaczynski volá po národní jednotě, jako by nebyl politik, který nejvíce v Polsku vyvolává konflikty. Oponenty charakterizoval jako "nejhorší lidi", "zrádné rypáky". Kaczynski táhne polskou politiku do fašismu. Je to asi tak zábavné, jako kdyby nacista požadoval toleranci.


Něco děsivého se děje na polsko-běloruské hranici. Běloruští vojáci tlačí migranty na plot. Je slyšet, jak nějaká žena kříčí, někdo používá plyn, polští a běloruští vojáci na sebe řvou. Sprosté nadávky.

V neděli poškodili neznámí pachatelé pět osobních automobilů patřících "Lékařům na hranici", organizaci polských dobrovolníků, kteří poskytují naléhavou pomoc migrantům na polsko-běloruské hranici.



 "Jsem Nidal Ibrahim z Aleppa. Je mi 37 let a umírám." Syrský učitel a otec tří dětí mezi tisíci uprchlíků uvízlých na bělorusko-polské hranici vypráví svůj příběh.


Program polské veřejnoprávní televize na neděli:

10.25: kuchař - celebrita navštěvuje kuchyně v klášterech

10.55: Slovo na neděli (pořad o evangeliích)

11.00: Mše svatá

11.55: Mezi nebem a zemí

12.00 Polední modlitba
12.15: Mezi nebem a zemí (pokračování)

12.50: Dokumentární film o kardinálu Wyzsinském...



 

0
Vytisknout
6004

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2021