O Ahmadovi a jeho rodině v Gaze

11. 4. 2024

čas čtení 2 minuty

Dobrý den, jmenuji se Irena Vítková a pomáhám shromažďovat finanční prostředky pro Ahmada Najjara a jeho rodinu v Gaze. Ahmad je opravdu inspirativní člověk. Má čtyři krásné děti a další se narodí každou chvíli. Ahmad se ale také stará o svou komunitu.

Z prostředků, které jsem mu já a moji přátelé dosud darovali, nakrmil sirotky v Gaze, zakoupil stany pro různé rodiny, zajistil barely na vodu pro nejméně čtyři rodiny, zakoupil také teplé čepice pro řadu dětí ve své komunitě a také pomáhá staršímu slepému muži přežít těžkou situaci v Pásmu.

Ahmad je se mnou pravidelně v kontaktu a posílá mi fotografie a videa ze všeho, co dělá. Nejprve jsem mu poslala peníze na podporu jeho rodiny, ale jakmile mi odepsal, sdělil mi, že to ve skutečnosti nedělá kvůli penězům a že sám si za darované peníze jídlo nekupuje: místo toho živí všechny ostatní.

Když jsem se zajímala, proč to tak dělá, odpověděl: jak mám jíst, když ostatní hladoví?

To mi zlomilo srdce a tak jsem začala vnímat jeho úžasnou osobnost a čisté úmysly. Stará se, pomáhá, vytváří naději. Nikdy nemyslí na sebe, myslí jen na druhé.

A v tom bych mu ráda pomohla. Aby uživil nejen svou rodinu, ale aby pomohl co nejvíce lidem. Prosím, pomozte Ahmadovi na jeho cestě.

Jak budou finanční prostředky využity? Peníze budou použity na nákup co největšího množství pomoci (stany, jídlo, oblečení, léky, barely s vodou) pro Ahmada a jeho komunitu. Ahmad bude mít na starosti jejich distribuci.

Ahmadův vzkaz světu: Ahoj, jak se máš? Prosím všechny, aby o nás mluvili se všemi svými přáteli. Žijeme velmi, velmi těžký život. Žijeme zde v katastrofických podmínkách. Prosím všechny, aby nám pomohli a stáli při nás. Kéž vám Bůh požehná.

Zde je odkaz na Ahmadovu stránku na Facebooku, kde sdílí příběhy a videa o pomoci druhým. Pokud chcete, můžete ho také kontaktovat osobně.

O mně: Jsem Irena, matka dvou dětí. V současné době žiji v České republice a částečně ve Velké Británii. Vzhledem k tomu, že Česká republika není na seznamu zemí pro Go fund me, budu používat svůj britský bankovní účet, pokud jde o pokračování sbírky.

 

 

2
Vytisknout
1975

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2024