Mít tak o kolečko víc!

17. 6. 2011 / Miloslav Štěrba

čas čtení 2 minuty

Nikdy nekončící boj za ušlechtilé ideály lze vyčíst z historie lidstva, stejně jako z nápisů na balících slámy, které vezli ostravští odboráři napříč Zlatou Prahou. Jejich předchůdci nám zanechali dědictví, jehož sláva se dotýká, jak známo, hvězd, a sami se chopili koleček, na něž měli ovšem naložit ony fekálie, které jim přisoudil básník-ministr financí. Možná by takto páchnoucí obsah byl slušnějším a pravdivějším vyjádřením odporu občanů vůči aroganci současné politické reprezentace než vymlácená sláma.

Její verbální mlácení ovšem provázelo celostátní stávku dopravců v míře obvyklé. Mediální mlatiči z veřejnoprávní televize, vzešlí jako parazitní houby na slámě, nás přesvědčovali, že menší a ještě menší až možná nejmenší skupinka rozvracečů jen poškodila svaté budovatelské odhodlání národa. A ten, zasažen moudrostí vladařů, sedl na kola nebo přímo odjel na chaty, protože reálně vnímal své možnosti ovlivnit dění věcí veřejných. K těm si ostatně pomocí hlasů "nebab a nedědků" zvolil politickou reprezentaci.

Proč odešli zástupci veverek a knížecí družiny ze sněmovny, když už se jim postavil tváří v tvář jejich protivný guru ze spřátelené koaliční strany, aby podal vyjádření v kauze ProMoPro? Proč opustili ministra obrany ve stavu ohrožení? Neodpověděli tak současně, že jeho slova nepotřebují slyšet? Škoda jen, že odboráři nedorazili s jedním kolečkem "medu" i do poslanecké sněmovny.

Svatý Petr zřejmě odposlechl jednání vlády a seslal na Strakovku jarní spršku deště, aby naplnil tužby premiéra, jak nám pohotově sdělil pan Kalousek. Jestli to byl déšť splachující špínu, mohl ministr vysvětlil, proč si jeho nebeský generální tajemník zvolil právě Strakovku za místo očistné lázně. Petr zřejmě logicky předpokládal, že odboráři zde vyklopí své druhé kolečko exkrementů.

Odboráři se toulali Prahou s kolečky, zatímco prázdné vagony stály po celé republice a spravedlivě ignorované přícházely o část přidané hodnoty. O tu zřejmě nestojí ani nadstranický prezident, který místo citací z klasiky, např. z poezie Františka Villona, jak by se slušelo na téměř šlechetného mocnáře, vyválel ve výkalech svoji třídní nenávist, když vysílal hromy a blesky na rebelující lid z Podhradí. Má svůj podpis na transparentech hloupoučkých následovníků, kteří jako on by nejraději vyhnali z lesů vlky na "odpornou lůzu". I na Hrad mělo dorazit jedno kolečko se sračkou.

Mít tak o kolečko víc, poslal bych ho ČT24, kam do Hyde Parku pozvali jako odborníka na stávky poradce prezidenta Jiřího "Tomáše" Payna.

0
Vytisknout
9472

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2011