Glenn Beck přirovnal tábor norských sociálních demokratů k Hitlerjugend

26. 7. 2011

čas čtení 1 minuta

Kontroverzní americký komentátor Glenn Beck (dříve z Murdochovy ultrapravicové televize Fox News, kterou však musel kvůli svým výrokům opustit) přirovnal v rozhlase tábor mladých sociálních demokratů, ve kterém Anders Behring Breivik spáchal masakr, k nacistické mládežnické organizaci Hitlerjugend. Zdůvodnil to tím, že děti nemají být politicky ovlivňovány. Jak ale zjistil deník Telegraph, letní tábory pro děti pořádané Projektem 9/12, který Beck podporuje, zahrnují konzervativní nacionalistickou indoktrinaci, a letní školy pořádané hnutím Tea Party činí totéž počínaje dětmi od věku osmi let.

V celostátním rozhlasovém vysílání Beck prohlásil: "Došlo ke střelbě v politickém táboře, což, víte, zní tak trochu jako Hitlerova mládež. Tím mám na mysli, kdo pořádá tábory pro děti, které jsou výhradně o politice? To je zneklidňující."

Beckovo vyjádření se stejně jako mnohá předchozí stalo předmětem jednoznačného odsouzení z mnoha různých stran - to však vůbec nic nemění na ohromné oblibě jeho rozhlasové show.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9867

Diskuse

Obsah vydání | 27. 7. 2011