Vyjádření jako trofej

23. 8. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Akce DOST se musí tetelit radostí. Jejího předsedy Bátory, díky Klausovi a VV vysokého úředníka na ministerstvu školství, se proti Schwarzenbergovi a TOP09 zastávají už nikoli jenom lidé, jako je Semín nebo Štěpánek nebo Jakl, nýbrž i Václav Žák a Ivan Hoffman. Akce DOST si sbírá vyjádření všech takových "podporovatelů" Bátory na svých stránkách jako trofej (http://www.akce-dost.cz/).

Souhlasil bych s kritikou hloupé rétoriky Kalouska a spol., že úředník urazil ministra, doyena vlády atd. Tato slova se mi od počátku zdála moc osobní a moralistická ve srovnání s tím, jaké nebezpečí pro společnost Akce DOST představuje.

Souhlasím vřele s Václavem Žákem, že služební zákon měl být dávno přijat, ale nesouhlasím s ním, že státní úředník Bátora si může říkat, co chce, a členové vlády mu to musejí trpět. Bátora má svobodu slova, vládní strany zase mají svobodu odejít z vlády a zbořit ji, když jim začne připadat, že vláda překročila mez přijatelnosti.

Kdyby Kalousek a TOP09 zničili tuhle vládu kvůli Bátorovi, viděl bych to jako správný a závažný signál. Podle tiskové zprávy ODS však TOP09 hledá prý "nedůstojné záminky" pro odchod z koalice. Boj proti názorům, které zastává Akce DOST, totiž chápu jako mnohem podstatnější politické téma než vyrovnaný rozpočet nebo boj proti korupci. Jinak skončíme jako v Maďarsku. Tato koalice ostatně už dávno neměla vládnout.

Jestli chce někdo opustit koalici, ať tak učiní přímo, vyzývá ODS ZDE

0
Vytisknout
9226

Diskuse

Obsah vydání | 25. 8. 2011