POZVÁNKA:

Smogový dýchánek na Nuselském mostě v Praze

8. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

V úterý 13.12. se od 8:30 v ranní automobilové zácpě na Nuselském mostě uskuteční happening s názvem Smogový dýchánek 3.

Podrobnosti najdete ZDE

Na happening máme velký ohlas, očekáváme účast několika desítek lidí, kteří oživí Severojižní magistrálu na začátku Nuselského mostu (nedaleko stanice metra Vyšehrad u hotelu Corinthia) vystoupeními performerů, transparenty, hudební produkcí pro řidiče v zácpě a podobně.  Akce si klade za cíl upozornit na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy v Praze a z toho plynoucí problémy (zejména překračované limity pro znečištění vzduchu a překračované limity pro hluk). Prvním impulsem byla nedávná situace při několikatýdenní smogové situaci, kdy se zplodiny z automobilové dopravy zásadním způsobem podílely na znečištění ovzduší.

Nejedná se o akci konkrétní politické strany, hnutí či neziskové organizace. Happening je spontánní reakcí občanů, kteří nejsou spokojeni se zátěží způsobenou zbytečně přehnaným a podporovaným automobilovým provozem v Praze. Příklady měst jako Vídeň či Kodaň ukazují, že to jde i jinak.


Erik Čipera
Asistence o.s.
www.asistence.org
www.facebook.com/Asistence

0
Vytisknout
6813

Diskuse

Obsah vydání | 9. 12. 2011