My Řekové umíme odpouštět, ale ne zapomenout

18. 2. 2012

čas čtení 3 minuty

Svoji bolest a celoživotní boj uzavřela do obálky 86letá Řekyně, která poslala dopis Angele Merkelové. ... Paní Konti doručila svůj dopis, napsaný v němčině, na německou ambasádu v Aténách 7. února, tedy před nedávným rychlým vývojem událostí a požádala, aby byl poslán oficiálně na úřad německé kancléřky, píše lamiastar.gr.

Paní Merkelová,

Jsem 86letá Řekyně a jistě chápete, že v průběhu svého života jsem zažila hodně politických a vojenských událostí.

Bohužel jsme národ, který byl vždy pod zahraničním vedením a vlivem. To proto, že naši politici podléhali různým cizím vlivům, závislí na jejich osobních zájmech. A to pokračuje až do současnosti. Mají na mysli vždy na svůj osobní prospěch a nikoliv zájmy Řecka.

Neznám toho moc o politice, ale váš postoj k Řecku a Řekům je neslýchaný.

Nezapomeňte, že mezi světově nejbohatšími lidmi, existují mnozí Řekové, kteří začali z ničeho a stali se, tím, čím jsou!

Uvedu jen některé z nich. Těsně po druhé světové válce jsme získali dvě Nobelovy ceny, měli jsme světově proslulého skladatele, Dimitrise Mitropoulose, režiséry, kteří byli poctěni Oskary a spoustu akademiků po všech koutech světa.

Ale byli tu i slavní herci (například Katina Paxinou. Irini Pappa, Melina Merkouri) a jedinečná Maria Callas. Kromě těchto zmíněných osobností také nesmíme zapomínat i na naše obchodní loďstvo, které je prvním na světě.

Toho všeho dosáhli LÍNÍ Řekové!!!

A pak vidím vás, paní Merkelová, v televizi s triumfálními pozdravy, jak odsuzujete a rozhodujete o budoucnosti Řecka!

A myslím, že Německo dluží Řecku (což samozřejmě víte, kopii článku o pohledávkách Řecku najdete v rozhovoru prof. Albrechta Ritschela ve Spiegelu ze 04. 10. 2012 *), kde řekl: "Pokud by Řekové chtěli, mohli by nás vysvléct do spodků."

Takže, paní Merkelová: My nikomu nedlužíme! Dlužíte vy nám a prosím, vyrovnejte s námi vaše dluhy, jež PRÝ jsou promlčeny!

A... ano: prosím, můžete mi říct, jak se tak náhle stala celá Evropa a hlavně my jižané, tak zadluženými? Říká se, že z toho obviňují banky?

V Řecku je v současné době 500 000 bezdomovců, žijících na dávkách církve, státu a dalších organizací.

NE, Merkelová! Dost už bylo vydírání Řeků.

ŘECKO nikdy nezemře a přežije jako vždycky! Ale něco pochopte: My Řekové umíme odpouštět, ale ne zapomenout!

Rozhořčená Ellinida - Řekyně

Poppi Erikou Konti

86 χρονη έστειλε επιστολή στη Μέρκελ ZDE

přeložila Martha Elefteriadu, upravil ŠOK


*) "... kancléř Helmut Kohl tehdy odmítl splnit Londýnskou úmluvu o dluzích z roku 1953 ( Londýnská dohoda o německých zahraničních dluzích, uzavřená v Londýně 27. února 1953 - pozn. ŠOK). V ní bylo stanoveno, že německé reparace z druhé světové války se nově upraví v případě znovusjednocení Německa. Realizovalo se ale jen splacení některých malých zbytkových dluhů. I u těch se však jednalo jen o malé sumy. Reparace Německo po roce 1990 neplatilo -- odhlédnuto od tzv. odškodnění za nucenou práci -- a neplatilo také úvěry, vymáčknuté z okupovaných zemí během druhé světové války a ani ztráty vzniklé okupací nebyly vyrovnány. Ani vůči Řecku ne."

Spiegel Online, 21. června 2011: Německo je největší dluhový hříšník dvacátého století

0
Vytisknout
8773

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2012