Finanční nehody

24. 10. 2012 / Václav Dušek

čas čtení 1 minuta

V poslední době žijeme v legračním cirkusu a vídáme nepovedená artistická čísla -- zvláště političtí žongléři zaostávají za šedou realitou dnů. Lidí jak hnoje, jistě, jenže kde vzít odborníky a kouzelníky, kteří budou šetřit tuto zemi a zároveň budou dbát na důstojné živobytí svých voličských mas. (Tak trochu se bojících uren!)

Erár údajně máme poloprázdný. Proč? Fotr stát doplácí na nekolkovaný tabák mnoha miliardami ročně, chudák nebohý; lidi kuřte, ale kuřte nám jaksi politicky, ekonomicky, vlastenecky; programově dávejte přednost domácí rakovině plic, hulte daňově poučeně, že -- a nebojte, plíce jdou hravě vyměnit. Na všechny kuřáky se nedostane, v tom však spočívá kouzlo rizika.

Pijte, lemtejte, sajte, chlastejte, jater v zásobě nedostatek, ale počet potenciálních příjemců se snížil díky snové metylpohádce; s některými kořalopiteli zatočil alkohol chtivých výrobců bez průtahů a poslal je na věčnost do ráje marnosti; státní daňová donucovna a trucovna si může mnout ruce -- miliardy získané od nenasytných pijanů vyrovnají rozpočet na nekontrolovatelný kmitočet rozházených prašulí v děrách pískové prohazovačky -- tudíž povoleného státního úniku financí.

Lampionový průvod s hesly pro dnešek vhodnými může se náramně hodit. Konečně, volby za námi, voli v zápřahu před námi -- budoucnost samý barevný lampion.

Zdraví lidu -- překážka volného rozvoje! A pamatujte -- finanční nehoda není náhoda.

0
Vytisknout
9387

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2012