Alena Gajdůšková

Dobrá zpráva prý není zpráva, ale potěší

27. 7. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 1 minuta
reakce na článek Aleny Gajdůškové "V zájmu vědy přeji úspěch"

I politik může vyřknout moudrá slova. Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) překonala sama sebe a našla důvod, proč popřát novému premiérovi Rusnokovi úspěch. V zájmu vědy, výzkumu a vzdělávání, v zájmu konkurenceschopnosti. Dokázala vypíchnout z programu ČSSD to, co může být společným jmenovatelem politiky jak pro Rusnoka či SPOZ, tak pro sociální demokraty a komunisty.

Na konkurenceschopnosti českého průmyslu se shodnou všechny strany, mimo těch, které by chtěli mít z Česka lacinou montovnu nebo chtěli nechat republiku zarůst chráněnými kytkami. Pokud budou sociálně demokratičtí politici uvažovat takto pozitivně a s ohledem na skutečné priority politiky -- prospěch země a jejích občanů, ať už jako zaměstnanců, či jako poctivých fabrikantů, bude dobře. Je smutné, že takto konstruktivně musela diskurs nastavit Gajdůšková, a že tak neučinil sám předseda strany Sobotka. Ale takový je život. Sobotka ukázal, že na svoji funkci nestačí a Gajdůšková ukázala, že je politička na svém místě. Když chce, dokáže s grácií zasypávat příkopy, které se zuřivostí v očích jiní hloubí. Co víc si prozatím přát?

V žurnalistice se říká, že dobrá zpráva není zpráva, ale já mám pocit, že v současné době dobré zprávy potřebujeme. Jako sůl. Protože je nad zlato.

0
Vytisknout
9248

Diskuse

Obsah vydání | 30. 7. 2013