Spektakulární reakce čtenářů ve věci finanční pomoci Britským listům

31. 7. 2013

čas čtení 1 minuta

Čtenáři reagovali dramatickým způsobem na nedávno zveřejněnou informaci, že Britské listy potřebují průběžné provozní financování, že nepatří do žádné vlivové skupiny a Občanské sdružení Britské listy neprovozuje tento internetový deník pro zisk, ale jako veřejnou službu.

Od doby, kdy byl apel v polovině července zveřejněn, vzrostla celková částka na účtu Britských listů na 561 651 Kč.

Je to spektakulární vyjádření důvěry čtenářů v práci, kterou vykonávají Britské listy. Jsme neobyčejně povzbuzeni tím, že se nám zřejmě podařilo vytvořit v české společnosti síť lidí, kteří jsou ochotni ve veřejném zájmu podpořit dobrou věc.

Britské listy jsou informační a zpravodajský server, nemohou tedy organizovat politické akce, ani se jich účastnit. Že však tolik lidí dokáže dát dohromady k podpoře dobré věci ve veřejném zájmu, je pozitivní zpráva. Společnost zřejmě nebude tak atomizovaná a sobecká, jak to může na první pohled vypadat. Přestože počet finančních přispěvatelů pro Britské listy stále ještě zůstává na úrovni stovek lidí, jsou to stovky lidí, kteří by společně mohli pro svou společnost něco dokázat. Uvažujte prosím o tom.

Pravidelně zveřejňujeme měsíční výdaje Občanského sdružení Britské listy i oficiální výroční účetní zprávy, viz poslední článek vydání na titulní stránce, zveřejněný každý den.

Ještě jednou: Děkujeme.

Jan Čulík šéfredaktor

0
Vytisknout
6397

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2013