Jsou učitelé, kteří změní dětem život

1. 10. 2013

čas čtení 2 minuty

"Každý byl někdy ovlivněn učitelem nebo dospělým a každé dítě potřebuje hrdinu," říká Rita Pierson v krátkém videu, které je inspirativní výzvou nejen učitelům.

Tak jako Rita Pierson měnila a ovlivňovala děti k lepšímu, tak i BL mění a pozitivně ovlivňují život lidem, kteří se dostali do těžké životní situace a s pomocí laskavých čtenářů se takto, alespoň někteří lidé dostanou z finanční pasti. Nádherná ukázka toho, jak se dobrý úmysl v lidech aktualizuje na konkrétní skutky a činy. Dobrý úmysl je klíčem k pravé duchovnosti, píše Ludmila Texlová.

Úřady v současnosti v České republice evidují 30 000 bezdomovců a přibližně 100 000 lidem hrozí ztráta nad hlavou. Bezdomovectvím jsou nejvíce ohroženi mladí lidé (hlavně ti, kteří opouštějí dětské domovy), neúplné rodiny s dětmi, zdravotně hendikepovaní a osaměle žijící senioři. Nikdo si dobrovolně nevybere mít studený betonový chodník za postel, anebo křoví někde venku. Nikdo nepochopí pocity člověka v těžkých chvílích, pokud si to neprožije na vlastní kůži, tak, jak si bezdomovectví prožil jeden velmi sympatický učitel, moudrý člověk a laskavý přítel, jehož vzpomínky na ulici byly zveřejněné na BL ZDE

Život jakéhokoli člověka je určen kvalitou jeho ducha, proto mě šokovala reakce jednoho anonymního pisatele, který napsal: "Bezdomovce a ty další je nutné fyzicky likvidovat. Lidí je příliš mnoho a mnoho jich patří do kategorie zbytečných existenci". Pisatel nebere žádný ohled na obsah, účel a skutečnou hodnotu lidského života. Neuvědomuje si, že každá záporná myšlenka, má tu moc zachytit se v mysli jedince a stává se integrální části jeho vůle, projevující se následně v jeho chování. Jakákoli počatá idea přicházející z myšlení, má sklon se v přírodně zevním stavu aktualizovat a stává se něčím konkrétním.

"Dobrý člověk z dobrého pokladu srdce vynáší dobré, a zlý člověk ze zlého pokladu srdce vynáší zlé." (Evangelium podle Matouše)

Vážený pane Čulíku, dovolte mi, abych poděkovala BL za nádherně lidský přístup k nám čtenářům, někdy beznadějně zoufalých a ztracených v neřešitelných životních situacích. Jste pro mnoho lidí jedinou velkou naději.

V dokonalé úctě a se zdvořilým pozdravem

Ludmila Texlová

0
Vytisknout
8321

Diskuse

Obsah vydání | 1. 10. 2013