Několik znepokojujících otázek k posledním volbám

11. 11. 2013

čas čtení 2 minuty

1. Myslíte si také, že řada dnešních politiků má z minulosti "kriminální máslo" na hlavě, a bojí se jako čert kříže možnosti, že by se mohlo zpětně prověřovat a sankcionovat jejich nelegální získání majetku, či jejich činnost ? A také že takovíto politici jsou účinně vydíratelní ?, ptá se čtenář Ivan Kolenčiak.

2. Myslíte si, že dnešní politici mají nějaké zábrany vůči případnému zfalšování voleb, které by bylo v jejich bytostném zájmu ?

3. Myslíte si, že nejužší skupina osob (či jednotlivec), která sumarizuje konečné výsledky voleb, by odolala dostatečně veliké korupční nabídce, která by byla tak veliká, že by dotyční nemusili již do smrti pracovat ?

4. Myslíte si také, že případné zfalšování voleb lze dělat velmi vychytrale tak, že se částečně respektují skutečné volební výsledky, ALE ty se upraví opět jen částečně, ALE ÚČINNĚ tak, aby se zamezilo nechtěnému dopadu voleb na stávající vládnoucí garnituru ? - Jako např. v těchto volbách, kdy se proti plnému vítězství levice postavil trojský kůň Babišovy strany ?

5. Myslíte si, že organizace celého postupu voleb je tak spolehlivě dokonalá, že prakticky nemohou existovat žádné možnosti zásadního zfalšování voleb ?

6. Myslíte si, že je možné, aby si kterýkoliv řadový občan, či malá skupina občanů mohli spolehlivě konkrétně dostatečně zkontrolovat serióznost voleb až do jejich nejvyšších zpracovatelských fází ?

7. Myslíte si, že je pravděpodobné, že by čeští voliči v tak velkém počtu opět tak hloupě volili sami proti sobě po posledních drastických zkušenostech s vládou t.zv. "pravice" ? Myslíte si, že běžnému voliči nebylo hned jasné, že Babišova strana je strana pravice ?

8.Myslíte si, že v době dnešního vypjatého mediálního antikomunismu by tolik lidí volilo estébáka Babiše ? Obzvláště po posledních zkušenostech s Věcmi veřejnými ?

9. Pokud jsou Vaše předchozí odpovědi jednoznačně pochmurné, má pak opravdu vůbec smysl chodit v Česku k volbám, či vážně rozebírat výsledky voleb a nadávat na lidi, že tak hloupě volí ?

0
Vytisknout
11195

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2013