BRITÁNIE:

Cameron: Británie potřebuje "změnu kultury", aby začala podporovat "podnikatelského ducha"

12. 11. 2013

čas čtení 2 minuty

Britský premíér David Cameron zdůraznil, že v Británii musí dojít k "zásadní změně společenské kultury", aby začala podporovat podnikavost a byznys. Cameron ve svém projevu uvedl, že chce, aby Británie projevovala "podnikatelského, bukanýrského ducha", kde lidé, kteří riskují, aby vydělali, jsou oslavováni a obdivováni.

"Potřebujeme větší a bohatší soukromý sektor, aby vytvářel bohatství a zaplatil veřejné služby, které potřebujeme. To znamená, že potřebujeme podporovat, odměňovat a oslavovat podnikavost," řekl. "To vyžaduje zásadní změnu společenské kultury v naší zemi. Musí vzniknout kultura, která stojí na straně těch, kdo pracují tvrdě, která si váží onoho typicky britského ducha bukanýrství a podnikavosti, která odměňuje lidi, kteří mají ambice věci dělat, věci prodávat a vytvářet po celé zemi pracovní příležitosti pro druhé lidi."

Začátkem prosince povede Cameron další podnikatelskou delegaci do komunistické Číny. Cílem jeho cesty bude rozšířit britský obchod s novou velmocí. "Jak vedení čínského státu nastoluje svůj směr na dalších 10 let, jak hvězda jejich země dál ve světě stoupá, postavím se do čela delegace vysokých britských ministrů i významných podnikatelů ze všech sektorů naší ekonomiky, abychom vytvořili a utužili vztah, který bude ku prospěchu oběma našim zemím," řekl Cameron. Oznámil také, že Británie mění své vízové požadavky, aby mohli bohatí investoři ze zahraničí lehce cestovat do Británie. Bohatí investoři z Kataru, Spojených arabských emirátů, Ománu, Kuvajtu, Číny a Indie nebudou potřebovat vstupní víza.

Cameron zároveň ve svém projevu poprvé přiznal, že chce provádět vládní škrty permanentně, i poté, co bude zlikvidován vládní deficit. Je to podstatná změna od jeho předchozích postojů, kdy tvrdil, že škrty nezavádí z ideologického přesvědčení, ale "protože je to nutné".

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
8088

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2013