Všem, co souhlasí s obviněním Nečase, navrhuji: "Teď, nebo nikdy"

14. 2. 2014 / František Štván

čas čtení 1 minuta

Veden selským rozumem si myslím, že je mimořádně vhodná doba ve zrychleném projednání legislativně zareagovat na Nečasovo obvinění z politické korupce. Dovolím si poslancům a legislativcům navrhnout svoji laickou verzi příslušného zákona.

"Každý, kdo svůj politický mandát před jeho skončením opustí z jakýchkoliv důvodů, nesmí po dobu minimálně čtyř roků přijmout žádnou pracovní pozici placenou z veřejných zdrojů, a to ani ve firmách s částečnou účastí státu. To samé platí i u politických mandátů vzniklých na základě komunálních či krajských voleb. Tedy, že ten kdo tento mandát předčasně ukončí, nesmí po dobu čtyř roků nastoupit ve firmách, ve kterých mají majetkovou účast kraje či obce. Porušení tohoto zákona bude trestáno odnětím svobody na dva roky bez možnosti podmínečného zkrácení trestu a to jak pro toho, kdo by takovou pracovní pozici přijal, tak pro toho, kdo by mu ji navrhl."

Jenom tímto cílem vedený zákon může do budoucna zabránit tomu, aby k obvinění vzneseném vůči Nečasovi už nikdy v budoucnu nemohlo docházet. Natož, aby někdo mohl, jak se tomu děje dnes, obviňovat státní zástupce či Policii České republiky z účelově vzneseného obvinění. A o to by všem, kteří nad obviněním Nečase dnes mlaskají blahem, mělo jít především. Ergo kladívko. Většina v Parlamentu České republiky pro přijetí mnou navrženého zákona nepochybně je. Nebo není? To by však mohlo znamenat, že v budoucnu opět šlápneme do louže z dnes odsuzovaného bahna.

0
Vytisknout
12439

Diskuse

Obsah vydání | 14. 2. 2014