Eurovolby jsou důležitější než volby národní

19. 5. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Fungování Evropské unie a tedy evropský parlament a volby do něj jsou pro budoucnost národů Evropy mnohem důležitější než národní parlamentní volby. Evropu nezávislých států a jejich parlamentů jsme tu již měli a vedla ke dvěma světovým válkám. Zejména pro malé postkomunistické Česko s jeho historickou zkušeností bezvýznamné hračky v rukou velmocí je EU jak zárukou stability, tak možností "pozápadnění" čili vývoje k civilizovanějšímu stavu společnosti, co se týká míry korupce, prosperity, sociálních standardů atd.

Když se podíváte na české odpůrce EU, jsou to nechutné xenofobní strany, které se nedokážou spojit a shodnout asi zejména proto, že by se muselo učinit rozhodnutí, kdo bude první na kandidátce, a tedy bude mít největší šanci na teplé místečko se statisícovým platem. Proto to zkoušejí každý zvláště s nadějí, že přetáhnou jedni druhým xenofobní voličstvo.

EU má jistě mnoho problémů a je třeba tyto problémy pojmenovat, kritizovat, řešit. Máme-li však nějakou naději v lépe fungující a prosperující Českou republiku, nemůžeme v to doufat z dynamiky našich vnitřních poměrů, ale pouze z dynamiky Evropy a z toho, že budeme stále méně uzavřené, mafiány ovládané Česko a stále více (západní) Evropa. Uvedu jeden příklad za všechny.

Asi všichni víme, že Česká republika funguje nějak takto, jak to nyní rozkrývají žalobci v "případu Nagyová":

"Žalobci spatřují podstatu případu v tom, že organizovaná skupina lidí se cíleně snažila obsazovat klíčové posty ve státní správě tak, aby z toho měla užitek a současně i krytá záda. Aktéři podle nich "úmyslně poškozovali ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky", píše deník. Cílem prý bylo paralyzovat činnost policie a státního zastupitelství tak, aby pachatelé finanční kriminality nemohli být potrestáni.

"Nejméně od roku 2011 ve společném úmyslu poškodit ústavní zřízení se cíleně snaží o ovládnutí významných pozic ve státě. A to zejména na ministerstvech spravedlnosti a vnitra, v soustavě státního zastupitelství, na vedoucích pozicích v policii a případně v dalších institucích," tvrdí žalobce Rostislav Bajger."

Zdroj: ZDE

To, co se v tomto systému "pokazilo", je změna ve státním zastupitelství od příchodu Pavla Zemana do funkce nejvyššího státního zástupce. Odkud Pavel Zeman na tento post vlastně přišel? Z Eurojustu, což je "orgán Evropské unie zřízený ve III. pilíři za účelem zvýšení efektivity mezinárodní justiční spolupráce v trestních věcech mezi členskými státy Evropské unie, zejména v oblasti vyšetřování a stíhání závažné přeshraniční kriminality a organizovaného zločinu. Sídlí v nizozemském Haagu (ve stejné budově jako Mezinárodní trestní soud)."

0
Vytisknout
10995

Diskuse

Obsah vydání | 21. 5. 2014