V Londýně byl zavražděn jednatřicetiletý Čech

23. 9. 2016

čas čtení 1 minuta




Jednatřicetiletý Zdeněk Makar byl usmrcen skupinou teenagerů po krátkém verbálním konfliktu ve fastfoodové restauraci ve čtvrti Poplar. K vraždě došlo ve čtvrtek po půlnoci. Zatím neexistují indicie, že by šlo o rasově motivovaný či xenofobní útok, uvedla londýnská Metropolitní policie.

Šestnáctiletý chlapec a dva muži ve věku 19 a 29 let byli zatčeni na základě podezření z vraždy a jsou vyslýcháni.

Mluvčí Metropolitní policie uvedl: "Detektivové dále apelují na kohokoliv, kdo byl v oblasti a byl svědkem událostí před tímto útokem či incidentem samotným. Nedospěli zatím k žádným závěrům ohledně motivu útoku."

Zdroj v angličtině ZDE

Daily Mirror k tomu dodává:

Pracovníci ve fastfoodové restauraci byli šokováni, když na scénu přijeli zdravotníci a policie. Svědek řekl. "Zdá se, že ho udeřili zezadu do hlavy řetězem na uzamčení kola. Jeden z nich měl řetěz na uzamčení kola a oni ho tím praštili, zezadu do hlavy. Ležel na zemi a měl ránu na hlavě. Bylo tu spoustu krve a oni do něj kopali."

Svědek dodal: "Byli to dva muži, měli na hlavě kapucy, ale vypadalo to, že to byli běloši. Byli mladí, kolem dvaceti. Měli stříbrný BMX, měl vzadu stupačky, aby druhý kluk tam mohl stát. Než je kdokoliv mohli zastavit, odjeli na tom BMX . Praštili ho středně velkým řetězem na uzamčení kola. Tohle je tady ve čtvrti Tower Hamlets normální věc."

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7948

Diskuse

Obsah vydání | 23. 9. 2016