"Říjnové překvapení" se nekoná: WikiLeaks "z bezpečnostních důvodů" zrušilo zveřejnění kompromitujících materiálů na Clintonovou

3. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Organizace WikiLeaks náhle zrušila velmi očekávanou úterní událost. Zakladatel Julian Assange měl z balkónu ekvádorského velvyslanectví v Londýně promluvit o dokumentech týkajících se Hillary Clintonové.


Assange se v září objevil ve vysílání Fox News a zopakoval, že WikiLeaks má v držení dokumenty, které uškodí prezidentské kandidátce Hillary Clintonové, a brzy je zveřejní. Uplynuly však tři týdny a stále k tomu nedošlo.

Odpůrci kandidátky dlouho doufají, že "říjnové překvapení" zničí její volební kampaň. Neexistují však žádné důkazy o tom, že podobné dokumenty existují.

Assange a jeho příznivci dlouho tvrdí, že zakladatel WikiLeaks je v nebezpečí, které pro něj údajně představuje kandidatura Clintonové. V srpnu liberální komentátor Bob Beckel v televizním vysílání naznačil možnost zabití Assangeho a tvrdil, že by někdo měl "toho zkurvysyna zastřelit".

Assange tvrdil, že zaměstnanec Demokratické strany Seth Rich, který byl v létě ve Washingtonu zavražděn, byl informačním zdrojem dokumentů, které kompromitují Clintonovou.

Neexistují ale důkazy spojující Riche s únikem dokumentů ani loupežnou vraždu tohoto člověka s čímkoliv jiným.

Nicméně zrušení úterního oznámení v Londýně už vedlo mezi konspiračními teoretiky k mnoha spekulacím.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5752

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2016