Žádost o povolení trvalého pobytu v Británii pro občany EU má 85 stran

1. 3. 2017

čas čtení 1 minuta

Za podání žádosti o povolení k trvalému pobytu v Británii účtují britské úřady horentní částky.

28 procent žadatelů je odmítáno, přestože žili v Británii desítky let. Mnozí Evropané, jejichž manželským partnerem je Brit nebo Britka, odcházejí nyní z Británie do jiných zemí EU. 60 procent evropských lékařů pracujících v Británii se plánuje přestěhovat do Evropské unie.

Brexit vyvolal obrovské problémy v Severním Irsku, kde se zřejmě navždy rozložila koaliční vláda probritských unionistů a proirských separatistů. Severní Irsko tvrdě závisí na otevřené hranici s Irskou republikou, která má být nyní uzavřena. Povede to k hospodářskému kolapsu Severního Irska a pravděpodobně i k obnovení terorismu. Londýn projevuje o tyto problémy nezájem.

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová varuje, že pokud Londýn neumožní Skotsku samostatné zvláštní podmínky, tedy volný pohyb obyvatelstva z Evropské unie a pokračující členství Skotska v evropském trhu, Skotsko znovu uspořádá referendum o nezávislosti ve snaze zůstat v Evropské unii. V důsledku tohoto varování britská libra dále poklesla. Premiérka Mayová požadavky Skotska ignoruje.

0
Vytisknout
6450

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2017