Corbyn: Je nutno zastavit financování terorismu ze Saúdské Arábie

4. 6. 2017

čas čtení 1 minuta



Jeremy Corbyn v neděli večer: "Musíme vést obtížnou debatu. Počínaje Saúdskou Arábií a dalšími státy v Perském zálivu, které financují a posilují extremistickou ideologii. Není možné, aby Theresa Mayová potlačila vládní analýzu o tom, kdo financuje extremismus v Británii [protože hrozilo, že se ukáže, že Saúdská Arábie]. Musíme začít vážně jednat a odříznout toto financování teroristických sítí, včetně Islámského státu zde i na Blízkém východě."

 Corbyn - let's have a difficult conversation about terror - starting with suppression of report in Saudi support for terror pic.twitter.com/dD9x8RMKzT
Corbyn dává policii pravomoc použít jakékoliv síly proti teroristům - tedy je zastřelit:

"Pokud bude Labouristická strana zvolena, objednám si od bezpečnostních služeb v pátek [v první den po volbách] zprávu o měnících se charakteristických rysech teroristické hrozby. Naší prioritou musí být bezpečnost veřejnosti. A já podniknu veškeré nutné akce na zabezpečení bezpečnosti našich lidí a naší země. Včetně plných pravomocí pro policii používat takové síly, jaká je nutná na ochranu životů tak, jak to udělali včera večer a jak to učinili v březnu ve Westminsteru." 



0
Vytisknout
7485

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2017