Vysoký muslimský policista: Všichni muslimové musejí bojovat proti extremismu

5. 6. 2017

čas čtení 1 minuta
Velitel londýnské Metropolitní policie pro interakci policie s veřejností Mak Chishty, nejvyšší muslimský policista, apeloval na muslimské komunity, aby více bojovaly proti extremismu. 

Před budovou Nového Scotland Yardu v přítomnosti předáků muslimských komunit přečetl prohlášení jménem všech muslimských komunit. Apelovalo na "všechny části muslimských komunit, aby vykořenily metlu terorismu, která se mezi lidmi skrývá a předstírá, že je to islám."


Prohlášení pokračuje: "Muslimská komunita je zděšena a znepokojena, že to tomto útoku, provedeném třemi lidmi, nebyla informována policie. Je islámskou povinností každého muslima být loajální vůči zemi, v níž žije. Ptáme se nyní, protože chceme porozumět, jak je to možné, že u některých lidí v naší komunitě zakořenily extremismus a nenávist.

Muslimové musejí udělat víc, aby k takovýmto útokům už nedošlo a my chceme vědět, jak můžeme v budoucnosti hrát významnější roli. Stojíme bok po boku jako jediná komunita, která se vzájemně podporuje, a snažíme se omezit nenávistné zločiny, především islamofobní trestné činy tím, že ukazujeme sílu jednoty a provázanosti všech komunit." 

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7527

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2017