Britští podnikatelé zahájili kampaň s cílem zvrátit brexit

22. 1. 2018

čas čtení 1 minuta

Nejvýznamnější osobnosti v Konfederaci britského průmyslu naléhají, aby organizace zahájila kampaň proti brexitu - uprostřed obav, že brexit bude znamenat katastrofu pro britský export


V pondělí zahájila Konfederace britského průmyslu svůj dosud nejostřejší útok proti brexitu. Požaduje, aby Británie zůstala plným členem evropské celní unie a jednotného evropského trhu a přestala se snažit vyjednávat samostatné obchodní dohody s jinými zeměmi světa.




Vysocí činitelé Konfederace britského průmyslu chtějí za scénou, aby konfederace začala jednat ještě razantněji a začala požadovat, aby Británie zrušila své rozhodnutí odejít z EU, možná prostřednictvím nového referenda či všeobecných voleb.

Ministři britské vlády reagovali na názory Konfederace zuřivě. Britští podnikatelé nyní stojí v otevřeném konfliktu s oficiální probrexitovou politikou britské Konzervativní vlády.

Je to pozoruhodné, protože dosud v historii konzervativci vždycky hájili zájmy podnikatelské třídy. V otázce brexitu se však proti podnikatelům otevřeně postavili.

Vládní stoupenci brexitu stále opakují, že Británie může odejít z Evropské unie a přitom si zachovat volný vstup na evropský trh. Nejnověji v nedělním televizním interview v BBC varoval francouzský prezident Macron, že k tomu v žádném případě nedojde.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8896

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2018