Cobryn konečně přišel na to, jak při interpelacích dostat Mayovou: Stačí se jí ptát na brexit

17. 5. 2018

čas čtení 1 minuta



Citujeme pár odstavců z vynikajících satirických skečí z britského parlamentu od Johna Crace:


Jeremy Corbyn si konečně uvědomil, že debatovat při parlamentních interpelacích není tak komplikované. Zejména, když je váš protivník někdo tak zoufale špatný, jako je premiérka Mayová.

Minulý týden se při interpelacích Corbyn začal chovat naprosto jinak než dosud, přestal bezbřeze blábolit, a položil Mayové šest krátkých věcných otázek o brexitu. Bylo to jeho dosud nejlepší interpelační vystoupení. Tuto středu to zopakoval.

"Tak jakpak vám jde brexit?"  zeptal se Corbyn. Theresu Mayovou to naprosto dostalo do slepé uličky. Jako by o brexitu v životě neslyšela, nemluvě o nějakém řešení pro něj. Její ústa se otevírala a zavírala, jako by čekala, až se jí hlas sesynchronizuje se rty. Hmmm, brexit, řekla a čekala ve snaze přimět elektřinu aktivovat její elektronické obvody.

Corbyn dál pokračoval se svou formulí krátkých a věcných otázek. Udržuj to jednoduché, pitomečku. Vlastně ani vůbec nevadilo, že Corbynova vlastní strana má také vůči brexitu naprosto nerealistický postoj. Labouristická strana nemusí předkládat žádné vlastní inteligentní myšlenky. Stačí jen poukazovat na stupiditu vlády. Je to jako střílet ryby v sudu. Lov na občasnou osamocenou mozkovou buňku této vlády pokračuje.


Podrobnosti v angličtině ZDE
 



0
Vytisknout
6927

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2018