Rusko: Putin požaduje zpřísnění kontroly držení zbraní

26. 10. 2018

čas čtení 1 minuta
Ruský prezident Vladimir Putin žádá od Rosgvardie (polovojenských jednotek o 340 000 mužích, nad nimiž má osobní kontrolu - pozn. red.) návrhy na změnu zákonodárství směrem k posílení kontroly nad držením zbraní. Prohlásil to na setkání s vyššími důstojníky a prokurátory při příležitosti jmenování do vyšších funkcí.


"V rámci vašich kompetencí je pro vás nevyhnutelné neprodleně přerušit narušování společenského pořádku. Zejména upozorňuji: Je nezbytné vážně posílit kontrolu ve sféře držení zbraní. Očekávám od vás zde konkrétní návrhy, včetně zákonodárného charakteru," prohlásil prezident.

Také prohlásil, že za devět měsíců ruská FSB odvrátila 26 zločinů teroristického charakteru, z toho 15 teroristických útoků. "Je nezbytné i nadále jednat takto rozhodně a efektivně," vyzval Putin.

Již dříve vešlo ve známost, že Rosgvardia chce zpřísnit pravidla skladování zbraní kvůli tragédii v Kerči, kde zemřelo 21 osob a desítky byly zraněny. Student místní polytechnické školy postřílel kolegy zbraní, kterou zakoupil v obchodě po dosažení 18 let.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
8758

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2018