ZŮSTAŇTE DOMA, TOHLE UŽ NENÍ SRANDA

25. 10. 2020

čas čtení 2 minuty
Pozn. red. V Belgii, která má podobně vysokou míru infekce jako ČR,  politikové upozorňují, že tam začíná kolabovat stát, protože je nemocných tolik policistů, hasičů, zdravotníků, atp., že to začíná ochromovat základní funkce státu.


V médiích už nepracuju dlouho, píše Martin Frýdl, bývalý zástupce šéfredaktora Hospodářských novin. Ale kdybych tam ještě pracoval, šel bych za kolegy z vedení v ostatních vydavatelstvích a dohodnul bych se s nima. Na čem? Na tom, aby na každý homepagi každýho zpravodajskýho webu od ihned.cz až po blesk.cz hned nahoře svítil obrovskej nápis "ZŮSTAŇTE DOMA, TOHLE UŽ NENÍ SRANDA". Nebo něco podobnýho.

Dal bych to tam namísto otvíráků o tom, jak stát plánuje přidat zdravotníkům, že někdo obrací republikány proti Trumpovi, že oxfordská vakcína funguje v buňce, nebo že "je před námi šest až osm nepříjemných měsíců" - to jsou titulky z dneška. Rval bych to do lidí autoritou médií, kterým (snad) ještě trochu věří, na rozdíl od vlády.

Pozn. red. Právě taková hesla jsou na billlboardech a na pouličních sloupech např. v Británii všude. Proč ne v ČR?


Dohodnul bych se na tom, že teď je čas pomáhat. Vykašlal bych se na exkluzivní obsah. Udělal bych hned pod ten velkej nápis společnej obsah. Každej den v týdnu jeden článek úplně všude. Na jedno téma. Reportáž z přeplněnejch nemocnic, kterou společně napíše několik reportérů velkejch médií. Reportáž z hospiců, kam nemůžou příbuzný a kde stačí málo, aby umřela půlka lidí...

Protože tak, jak vycházej informace dneska, už v tom maj lidi jenom guláš. A berou to jako "business as usual". Milion informací o covidu, každá jiná, prostě normálka. Jdeme na náplavku, jdeme na návštěvu, vždyť se nic moc neděje.

Jo, vím, reálný to asi není. Stejnej obsah na homepage budou mít všichni až nám zkolabujou nemocnice a začneme nemocný lifrovat do vojenskejch stanů. Ale to už nebude výsledek žádný dohody.

1
Vytisknout
12801

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2020