Mezinárodní den dětí - podpořte děti, které neměly tolik štěstí

1. 6. 2021

čas čtení 3 minuty



Otevřít v prohlížeči
2021 Armáda spásy
Zlomená srdce, pocity křivdy, rozvod rodičů, zaviněné průšvihy, problémy ve škole... zvládnout takové momenty je obtížné pro každého člověka v jakémkoliv věku. Uvědomujeme si, že dospívání není snadným obdobím života, a proto v Armádě spásy nezapomínáme ani na služby pro znevýhodněné děti a mládež.
Provozujeme nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, azylové domy a sociální bydlení, kde najdou útočiště celé rodiny. Organizujeme volnočasové, vzdělávací a rozvojové aktivity a akce pro naše nejmladší klienty. 
Pojďte do toho s námi a podpořte kampaň "Nenechme je do toho spadnout!" právě dnes, kdy si připomínáme Mezinárodní den dětí. Děkujeme!
Chci přispět
Příběh z nízkopraháče
Desetiletá Helenka začala využívat služby Nízkoprahového centra pro děti a mládež v Armádě spásy v Brně před rokem a půl. Do centra dochází pravidelně. Nejvíce tráví čas v hudebně, kde zpívá do mikrofonu nebo trénuje na klávesy. U Helenky jsme si všimli výrazného hudebního nadání. Pochází z hudební rodiny, avšak o svém talentu dlouhou dobu pochybovala. Když jsme zaznamenali, že se má v Brně konat soutěž Amaro STAR pro mladé zpěváky pod záštitou neziskové organizace IQ Roma servis, navrhli jsme Helence, že by se mohla zkusit do soutěže přihlásit. Helenka je velká trémistka, proto z počátku váhala, ale nakonec si řekla, že se překoná a soutěže se zúčastní. Společně jsme ji přihlásili do soutěže, kdy nejprve prošla výběrovým kolem. Dále jsme jí poskytli zázemí pro přípravu na soutěž a byli jsme jí oporou ve chvílích, kdy bojovala se svojí trémou a strachem z neúspěchu. Soutěžní ročník 2020 se pro ni stal úspěšným. Umístila se na krásném 3. místě z celkového počtu osmi soutěžících z různých koutů České republiky. Jako výhru získala 2 hodiny v nahrávacím studiu, kam jsme ji později doprovodili a kde si nazpívala cover romské písně Me tut užarav. Snažíme se Helenku i nadále podporovat a motivovat v tom, aby si šla za tím, v čem je dobrá, a aby na sobě pracovala a překonávala svoji trému i strach.
Chci přispět
Přispívat pravidelně
Věříme, že včasná podpora našich nejmladších klientů může předejít mnoha problémům v dospělosti. Nenechme je to doho spadnout a podpořme společně programy pro znevýhodněné děti. Děkujeme!
Kateřina
Facebook    RSS   
Armáda spásy v České republice, z.s.
Petržílkova 2565/23, 158 00  Praha 5
IČ 40613411
č. ú.: 475 335 613 / 0300

1
Vytisknout
5729

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2021