Británie: Boris Johnson se zase jednou zdiskreditoval v televizi

3. 5. 2022

čas čtení 1 minuta

Léta Boris Johnson neposkytl rozhovor rannímu televiznímu vysílání komerční televize Good Morning Britain, zřejmě se tam bál jít. V úterý se tam osmělil a hned byl průšvih.

Reportérka Susannah Reid mu vyprávěla o sedmasedmdesátileté Elsie, která má peníze jen na jedno jídlo denně a celý den jezdí v Londýně autobusem, protože si nemůže dovolit vytápět svůj byt. Miliony Britů mají nyní takovéto problémy.

Boris Johnson (lživě) reagoval: Ano, to ježdění londýnskou veřejnou dopravou pro důchodce zadarmo jsem zařídil já, když jsem byl v Londýně primátorem. (Není to pravda, to existovalo už dávno, on to jen mírně pozměnil.)


Johnsonovy výroky v Británii vyvolaly všeobecnou zuřivost. Známý komentátor prostřednictvím obrazů Cold War Steve k tomu zveřejnil tento obrázek. Na autobusu je nápis:

ČTYŘIADVACETIHODINOVÉ CESTY AUTOBUSEM PRO DŮCHODCE, KTEŘÍ SI NEMOHOU DOVOLIT VYTÁPĚT SVŮJ BYT.

Muž s košíkem bankovek je ministr financí Rishi Sunak. Vedle Johnsona se smějí jeho fašistická ministryně vnitra Priti Patel (která bude deportovat žadatele o azyl do Rwandy) a "poslanec pro osmnácté století", ultrapravičák Jacob Rees-Mogg.


Rishi Sunak, ministr financí: "Je to dobrý, to teplo tady, co?"




1
Vytisknout
5051

Diskuse

Obsah vydání | 5. 5. 2022