Předpisy Facebooku konstatují, že je naprosto správné zveřejnit upravené video Joea Bidena, které ho vykresluje jako pedofila

6. 2. 2024

čas čtení 1 minuta

Dozorčí výbor společnosti Meta rozhodl, že video zveřejněné na Facebooku, které lživě naznačuje, že americký prezident Joe Biden je pedofil, neporušuje současné předpisy této firmy společnosti, zároveň však tyto předpisy považuje za "nesoudržné" a příliš úzce zaměřené na obsah generovaný umělou inteligencí.

Rada, která je financována společností Meta - mateřskou společností Facebooku -, ale je řízena nezávisle, se případem Bidenova videa zabývala v říjnu v reakci na stížnost uživatele na upravené sedmivteřinové video s americkým prezidentem.

 
Rada rozhodla, že společnost Meta udělala dobře, když video ponechala na webu podle svých stávajících zásad, které zakazují zavádějící pozměněná videa pouze v případě, že byla vytvořena umělou inteligencí nebo pokud se zdá, že lidé říkají slova, která ve skutečnosti nikdy neřekli.

Klip na Facebooku zmanipuloval skutečné záběry, na nichž si Biden během amerických  voleb v roce 2022 vyměňuje se svou vnučkou samolepky s nápisem "I Voted" a líbá ji na tvář.

Rada konstatovala, že že by se falešná videa z Facebooku neměla odstraňovat, ale mělo by k nim být přidáno upozornění, že jsou falešná.

Zdroj v angličtině ZDE

1
Vytisknout
1891

Diskuse

Obsah vydání | 8. 2. 2024