Studenti AVU: Varujeme před neinformovanou peticí

16. 6. 2024

čas čtení 1 minuta
Studentská komora A.S. AVU  ·
Studentská komora AS AVU by tímto chtěla vyjádřit podporu rektorce Márie Topolčanské ve vztahu k vzniklé petici kritizující AVU, NG a SJCH. Petice je ve vztahu k naší škole velmi neinformovaná. 

Zastáváme rozmanitost a progresivnost přístupu k umění, které AVU naplňuje v souladu s požadavky současných studujících.

 
Nesouhlasíme se zněním petice ani s žádostí o rezignaci rektorky AVU. Petice v mnoha bodech dezinformuje o skutečném dění uvnitř školy, čímž zbytečně ničí její pověst a reputaci studujících i pracujících.


 

Naše akademie má dobře nastavený vnitřní systém, který v případě, že by docházelo k závažným přestupkům ze strany vedení či jakýchkoli jiných členů akademické obce, dokáže bránit spravedlnost. Jako demokraticky fungující instituce máme pravidelně volby, kde se názor na vedení dá jasně vyjádřit.
Nechceme podporovat globálně probíhající generační války, ovšem v situaci, kdy osobnosti české výtvarné scény aktivně ničí odkaz, který sami budovali, musíme se ohradit a postavit za naše hodnoty a také za ty, kteří nám je pomáhají kultivovat.

Zneužití tragické smrti našeho spolužáka a jeho přítelkyně, která zasáhla celou naši obec, je naprosto nepřijatelné, musíme vyvrátit tvrzení že šlo o atelierový výjezd a tak se tato událost stala mimo zodpovědnost akademie, požadujeme písemnou omluvu od autorky petice na adresu pozůstalých a akademie.

Apelujeme na uměleckou obec a širší veřejnost, aby nepodléhali urychleným závěrům a ověřovali si relevantnost informací, se kterými nakládají.

0
Vytisknout
4571

Diskuse

Obsah vydání | 18. 6. 2024