Kromě Michaela Mosleyho umírají v řeckém vedru další turisté

17. 6. 2024

čas čtení 2 minuty
Na řeckém ostrově poblíž Korfu nalezli mrtvého amerického turistu. Další tři osoby se pohřešují

Tělo pohřešovaného muže nalezené na pláži Mathraki je dalším z řady nedávných případů mrtvých nebo pohřešovaných návštěvníků řeckých ostrovů


Na pláži malého řeckého ostrova západně od Korfu byl nalezen mrtvý pohřešovaný americký turista, informovala místní média.

Tělo muže našel v neděli na kamenité, poměrně odlehlé pláži na ostrově Mathraki jiný turista. Jeho pohřešování nahlásil ve čtvrtek jeho hostitel, americký přítel z Řecka. Turista byl naposledy viděn v úterý v kavárně ve společnosti dvou turistek, které mezitím ostrov opustily.

 

Žádné další podrobnosti o oběti, včetně jména nebo rodného města, nebyly bezprostředně k dispozici.

Mathraki, které má 100 obyvatel, je 3,9 km² hustě zalesněný ostrov, západně od známějšího ostrova Korfu.

Jedná se o poslední z řady nedávných případů, kdy turisté na řeckých ostrovech zemřeli nebo se pohřešují. Někteří z nich, pokud ne všichni, se vydali na túry ve velmi vysokých teplotách.

Tělo 74letého nizozemského turisty bylo v sobotu nalezeno hasičským dronem, jak leží tváří dolů v rokli asi 300 metrů od místa, kde byl naposledy spatřen minulou neděli, když s obtížemi kráčel v úmorném vedru.

Dr. Michael Mosley, známý britský televizní moderátor a spisovatel, byl nalezen mrtvý minulou neděli na ostrově Symi. Koroner dospěl k závěru, že zemřel minulou středu, krátce poté, co se vydal na túru obtížným skalnatým terénem.

V pátek byli pohřešováni dvě francouzské turistky na Sikinosu, relativně odlehlém kykladském ostrově v Egejském moři, kde žije méně než 400 stálých obyvatel.

Obě ženy ve věku 64 a 73 let odešly ze svých hotelů k vzájemnému setkání.

Na ostrově Amorgos, rovněž na Kykladách, úřady stále pátrají po 59letém turistovi, který je pohřešován od úterý, kdy se vydal na samostatnou túru ve velkém horku. Americká média pohřešovaného turistu identifikovala jako vysloužilého zástupce šerifa okresu Los Angeles Alberta Calibeta z Hermosa Beach v Kalifornii.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
2841

Diskuse

Obsah vydání | 20. 6. 2024