Piloti budou propuštěni

6. 12. 2011 / Michal Vimmer

čas čtení 2 minuty

Posthumní člověk si rychle zvykl, že na nepříjemnou práci máme roboty, na počítání počítače a na čtení čtečky. Nelze se potom divit, že člověka naší doby zaskočí, když se v dnešní době něco bez lidí neobejde.

Jakoby se U Nás letos na jaře nic nestalo, tloukla minulý týden média, politici a ostatní neoliberální pacienti hlava nehlava drzé slovenské lékaře, protože si dovolili vzepřít se permanentnímu utahování šroubů, divoké privatizaci a robotizaci práce v nemocnicích (robotizace od slova robota, ne robot).

Protože na Slovensku jde spousta věcí, na které si našinec ani nedovolí pomyslet, zdálo se z novin, rádia, netu a televize, že slovenským doktorům vzpoura napodobující české kolegy (jarní Děkujeme, odcházíme) nevyjde.

Na Slovensku se s tím nepářou: když nebudou doktoři, tím líp, nemocnice se prostě zavře a je to!

Ušetříme!

Ano, slovenská vláda zastupující medicínský průmysl neuhnula a slovenští doktoři opravdu do práce nepřišli, zásadová, odvážná média jásají, TAK SE NA NĚ MUSÍ !!!

... a světe div se, ono se to pos...

U Nás máme také hrdiny, např. předseda Nečas: Vyslal a pomoc bojujícímu Slovensku 30 doktorů v bagančatech. Světe div se, armádní výsadek situaci nezachránil. Bitva se zrádnými slovenskými doktory netrvala ani týden.

Ukázalo se, že našich 30 chrabrých vojáků proti 1-2 tisícům absentérů nemá šanci.

Jednoho by napadlo, proč to Nečas nejdřív nezkusil U Nás na jaře? No dobrá, zkusili to Slováci.

Čest jejich odvaze!

Teď do toho ta stávka pilotů ČSA. Pár set, možná několik tisíc lidí neodletělo jak si představovalo. Přesto na nebi, pokud zrovna neprší, bílých čar neubylo. Netrvalo to ani týden a dovídáme se, že stávkující piloti budou prostě propuštěni. Nad Asií lítá přebytečných pilotů nejmíň 50 ...

Poučení?

Pilot vozí lidi do oblak a nese za ně zodpovědnost. Občas mu letadlo spadne. Doktor léčí nemocné a taky nese zodpovědnost. Občas mu někdo umře. Přesto doktor a pilot není to samé. Asi proto je rozdíl, když stávkuje 100 pilotů nebo tisíce doktorů. Česká a slovenská vláda, politici, média a značná část populace však tenhle rozdíl nechápe. To je trochu smutné : (

0
Vytisknout
10608

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2011