Sýrie: Odhalen atentát na mešity

15. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

Syrské úřady odhalily plánovaný bombový atentát al-Kajdy na mešity v Damašku v době pravidelných pátečních modliteb, informovala státní média.

Podezřelý zadržený ve čtvrtek se přiznal, že plánoval sebevražedný bombový útok během pátečních modliteb v mešitě Al-Rifaj ve středu hlavního města, hlásí státní agentura SANA.

"Úřady ve čtvrtek uvěznily teroristu Mohameda Hossama al-Saddaku, člena Fronty Al-Nusra al-Kajdy, který se plánoval během pátečních modliteb odpálit uvnitř mešity Al-Rifaj v Damašku," oznámila SANA.

Saddaka řekl, že členové jeho skupiny "připravovali mladé muže... k provedení sebevražedných bombových útoků v několika částech Damašku během modliteb v pátek 15. června," tvrdí SANA. "Existují další sebevražední bomboví atentátníci, kteří plánují útoky na řadu mešit v Damašku během pátečních modliteb," cituje SANA Saddaku.

Fronta Al-Nusra nebyla známa před povstáním proti Bašáru Assadovi vloni v březnu a hlásí se k několika útokům proti bezpečnostním silám v Damašku a dalších městech.

Ve čtvrtek bylo zraněno 14 osob, když se odpálil sebevražený atentátník ve vozidle nedaleko důležité šíitské svatyně v hlavním městě. Režim připisuje nepokoje v Sýrii "ozbrojeným teroristickým skupinám" usilujícím o chaos v zemi a "spiknutí" podporovanému zahraničními mocnostmi.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8212

Diskuse

Obsah vydání | 15. 6. 2012