V Birminghamu se pokusil upálit muž před úřadem sociální podpory

29. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

48 letý muž se ve čtvrtek před job centre, úřadem sociální podpory v anglickém Birminghamu polil benzínem a podpálil se na protest proti zrušení jeho sociální podpory. Úřad byl evakuován a na místo dorazivší policie muže rychle uhasila. Je v nemocnici s popálenýma nohama.

Muž byl v úřadu pro sociální podporu znám mezi zaměstnanci jako zranitelný a se zdravotními problémy, avšak nedávno ho úřad podle nových předpisů shledal schopným práce. Vzhledem k tomu, že byl jeho případ převeden z jednoho systému sociální podpory do jiného, došlo ke zdržení při vyplácení jeho podpory.

Nejmenovaný svědek sdělil listu Birmingham Mail: Do úřadu pro sociální podporu přišel muž s benzínem a vyhrožoval, že se podpálí, tak evakuovali budovu. Mělo to něco společného s nevyplacenou podporou. Muž se přivázal k zábradlí a roztrhl si spodek kalhot. Policie však dorazila rychle a rychle ho uhasila. Je šokující, že někdo může být dohnán k takovému činu."

Policie uvedla, že muže zkoumají psychiatři.

Před nedávnem se pokusil o sebevraždu muž v úřadu pro sociální podporu v Liverpoolu.

Vedoucí pracovníci ministerstva práce a sociálních věcí poslali tento měsíc svým zaměstnancům po Británii varovné memorandum, aby jednali s nezaměstnanými "s nejvyšší péčí a citlivostí", protože "někteří naši zranitelnější zákazníci budou potřebovat určitou dobu na to, aby si zvykli na obtížné změny."

Aktivisté loni varovali, že nekompetentní hodnocení nezaměstnaných úřadem práce a sociálních věcí při určování míry podpory v nezaměstnanosti povede některé duševně choré osoby k tomu, že spáchají sebevraždu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7031

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2012