Vláda řízená neobratnými mafiány?

18. 9. 2012 / Viktor Vereš

čas čtení 3 minuty

Pokud by byla vláda ČR řízena inteligentními mafiány, ti by si ohlídali, aby jim nikdo do černé výroby alkoholu nešťoural. Nenechali by vyrábět alkohol z metylalkoholu, bylo by ještě dobře. Takto musí vláda mafiány zachraňovat nejdřív pozdním zakázáním prodeje ze stánků a v tržnicích (dovede si někdo představit, že to bylo povoleno na popud někoho jiného než mafie, která od začátku nechtěla platit daně?)

Potom nerozlišováním, zda jde o 6 litrový barel v nejhorší hospodě, který s vysokou pravděpodobností obsahuje jed, a mezi značkovou whisky v originální špatně padělatelné lahvi a plechové krabici prodanou v mezinárodním řetězci, který bude těžko riskovat ztrátu celosvětové pověsti.

Vyhlášením obecné prohibice tedy udělala pro mafie naše vláda maximum a občany vyhání na nákupy alkoholu např. do Polska, odkud ve skutečnosti metylalkohol je, a kde od r. 2010 tento jed zabil několik polských občanů. Déle tím umožní černému trhu, aby na alkoholu závislým občanům prodal všechny své (i jedovaté) zásoby, dokonce za vysoké ceny.

Vláda se soustavně snaží, aby měly mafie na černém trhu co největší zisk nesmyslným zvyšováním daní, v čemž fanaticky pokračuje, ačkoliv již po minulém zvýšení daní výběr daní klesl. Jedno vysvětlení je, že jde o podporu mafií, které potom plní stranické kasy. Nechce policie http://pirateleaks.piratskenoviny.cz/www/home/blog/sponzori.html zkontrolovat sponzory ODS a hlavně TOP09, zda nepodnikají s alkoholem (někteří výrobci, kromě legálního vyrábí i nelegální alkohol)? Stejně tak s podporou hazardních společností (prý od nich nejdou vybírat daně) nebo zbrojařských mafií (prý se nedá udělat posudek, zda je technika předražená) atd.

Co ovšem čekat od P. Nečase, který kritiky zvyšování daní nejprve označí za debily, aby si za chvíli udobřoval si prezidenta pliváním na děvčata z Pussy Riot, kterým hrozí, kromě jistého tvrdého kriminálu, i odebrání dětí? P. Nečas navíc tvrdí, jak vláda dělá maximum, přičemž situaci, že 20% alkoholu se vyrábí na černo, odhalil v roce 2010 také současný ministr vnitra Kubice a pod Kalouska spadající kontroly místo, aby zintenzivnili činnost, prováděly jen třetinu kontrol oproti předchozímu roku!

Za skandální považuji, že ihned po prvním případu z května nebylo nakoupeno množství léků, obzvláště při znalosti situace v Polsku a zkušenosti, že polské jedy se k nám snadno dostávají. Údajně vysoká cena 200 000Kč je fackou občanům, kteří alespoň vidí, jak jsou pro tuto vládu bezcenní a další ukázkou ekonomické neobratnosti vlády -- vyšší počet mrtvých a rozsáhlejší prohibice s dopady i na turismus se vládě mnohanásobně prodraží...

Nechce P. Nečas uvolnit z ministerské funkce chemika Kalouska? Možná ho mafie nyní potřebují více jinde?

0
Vytisknout
10589

Diskuse

Obsah vydání | 20. 9. 2012