ČR je posledním ostrůvkem ve střední Evropě, kde je povoleno exekutorům týt z lidského neštěstí

23. 11. 2012 / Petr Novák

čas čtení 2 minuty

Ano, při kritice se zapomíná na mnoho věcí, ale také autor sám zapomíná na jedno.

Demokracie je vláda lidu, tedy alespoň tak nám vždy všude vštěpovali a stále nám to opakují z médií.

Pochybuji, že by lid jako celek přál platit tak šílené úroky z dluhů a mnohasetprocentní úroky obchodníkům s lidským neštěstím.

Je nutné si uvědomit, že ne všechny dluhy vznikly s úmyslem nezaplatit a že ne všechny jsou z lichvářských půjček (jen tak mimochodem ty naprosto neschvaluji a divím se, že ještě nebyl nikdo za lichvu zbaven svobody).

Je nutné si uvědomit, že trestní čin lichvy není ani pořádně definován.

možná právě proto, že spousta lidí pohybujících se okolo práva má sama máslo na hlavě a velké zisky bez práce právě z dluhů.

Jak mi řekl člověk, který pracuje přímo v exekuční složce, naše země je posledním ostrůvkem ve Střední Evropě, kde je povoleno takto týt z lidského neštěstí.

Do naší země se stáhlo spousta "investorů" ze zahraničí, kteří ve svých domovských zemích nemají takové pohádkové zisky a svazuje je spousta zákonů proti lichvě a nemravným ziskům.

Když bylo řečeno A, tedy že kdybychom chtěli vykoupit všechny dluhy, tak bychom střední třídu připravili o všechny peníze, tak řekněme i B a to, že mimo jiné soudy se stávají jedním z viníků inflace. Do uzavřeného systému přinášejí peníze, které neexistují.

Šílenými odměnami a úroky ničí hospodářství této země stejným tempem jako naši nenávidění tuneláři a podvodníci.

Jenže s tím rozdílem, že ten tunelář ví co činí a ví, že za to může jít do chládku.

Jak zní latinský výrok: Gutta cavat lapidem nōn vī sed saepe cadendō, tedy Kapka hloubí kámen nikoli silou, ale častým padáním.

A stejně ničí tento systém zákonů, soudů a exekutorů naší ekonomiku po kapkách ale důkladně.

A to nemluvím o škodách v lidských duších a víře ve spravedlnost.

Na závěr chci říct jen to, že neschvaluji aby se dluhy "vymazávaly" a lidé bezpracně žili na cizí úkor, ale pokud jsme opravdu křesťané, jak rádi vykřikují naši politici, pak bychom měli mít na paměti tu část ze Starého zákona, kde se píše o odpouštění dluhů. A to pod názvem milostivé léto.

0
Vytisknout
7327

Diskuse

Obsah vydání | 27. 11. 2012