BRITÁNIE:

Premiér Cameron zuří, že tisk vydal jeho obtloustlé fotografie

24. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Britský konzervativní premiér David Cameron v současnosti tráví, jak poznamenal britský tisk, už svou letošní čtvrtou dovolenou, tentokrát na pláži v Cornwallu v jihozápadní Anglii. Čtyři britské deníky ho tam vyfotografovaly nahoře bez, obtloustlého a spáleného. Publikovaly také fotografii, na níž se Cameron převléká z mokrých plavek a zakrývá se ručníkem s Mickey Mousem. Konzervativní deník Daily Telegraph k tomu pro srovnání spolu s nimi drze publikoval fotografii polonahého, mnohem staršího Vladimíra Putina na koni, a uvedl, že "Cameron holt Putin není". Daily Mirror fotografie Camerona na pláži vydal pod titulkem "Hospodářství nám neroste, ale pan premiér tedy určitě ano", a poznamenal, že Cameron tedy "není moc modrý (tj. konzervativní), spíš rudý". Deník Times psal "strategickém použití plážového ručníku s Mickey Mousem, který "zachoval soukromí, i když nutně nikoliv důstojnost, nejvyššího úřadu ve státě".

Jeden šéfredaktor se ke kritice zveřejnění těchto fotografií úřadem premiéra v Downing Street vyjádřil: "Byly legrační. Samozřejmě, že jsme je otiskli."

Daily Telegraph k tomu také okamžitě vydal kreslený vtip. Na něm praví televizní meteorolog na obrazovce s nápisem "METEOROLOGICKÉ VAROVÁNÍ": "Vysoká teplota zvýší riziko, že uvidíte ministerského předsedu nahoře bez."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7593

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2013