Proč IVČRN naplňuje skutkovou podstatu verbálních trestných činů

5. 6. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Nesmírně znepokojujícím jevem, prokazujícím, že Česká republika nepatří tak úplně k civilizovanému Západu, je vznik a velká internetová podpora skupiny Islám v České republice nechceme, která svou činností a svými hoaxy opakovaně naplňuje skutkovou podstatu verbálních trestných činů. V České republice je trestným činem vyvolávat nenávist vůči náboženství či etnické nebo kulturní skupině.

Už samotný znak seskupení, na němž je přeškrtnuta mešita, je naplněním skutkové podstaty trestného činu vyvolávání nenávisti vůči náboženství.

Představme si, že by na facebooku či na veřejnosti nějaká skupina šířila plakáty, na nichž by byla přeškrtnutá synagoga, nebo katolický kostel. Proti takové skupině by velmi rychle a právem bylo zahájeno trestní stíhání. Proti islámu se však v ČR zjevně nenávist vyvolávat smí. Jak k tomu přijdou zcela nevinní a slušní muslimové? Naštěstí v ČR skoro žádní nežijí. Lidé v ČR si ohledně tzv. muslimského nebezpečí vymýšlejí hysterické nesmysly, přitom vůbec žádné muslimy neznají.

Napsal nám jakýsi čtenář: "Kdyby židé vraždili lidi kolem sebe tak, jak to dělají muslimové, byl bych i pro zákaz synagog."

Je to děsivé zmatení myslí. Zaprvé: Židé samozřejmě vraždí civilisty kolem sebe. Loni v létě izraelská armáda vyvraždila v Gaze více než 2000 civilistů z toho více než pět set malých dětí. Známé a zdokumentované jsou televizní záběry, kdy izraelští vojáci prostě začali střílet na skupinu desetiletých kluků, hrajících si na pláži fotbal.

JENŽE: Z TRESTNÝCH ČINŮ, KTERÉ PÁCHAJÍ JEDNOTLIVCI, NEMŮŽE BÝT OBVIŇOVÁNA CELÁ NÁBOŽENSKÁ A ETNICKÁ SKUPINA. To je podstatou rasismu a dělali to nacisti.

Za vraždění civilistů mohou jednotliví izraelští vojáci a jejich velitelé, případně izraelská vláda. V žádném případě za ně nemůže celý izraelský národ či židé žijící na různých místech světa!

A totéž samozřejmě platí o islamistickém extremismu, jímž jsou postiženi především sami muslimové. Vražedný islamistický extremismus je patologický jev, který s islámským náboženstvím nemá nic společného. Opakovaně o tom svědčí i postižení muslimové.

V ČR by bylo zapotřebí, aby slušní lidé vystoupili na veřejnosti a na tyto prosté skutečnosti opakovaně poukazovali. Bylo by třeba informační kampaně o tom, co je to vlastně islám a jak v dnešním světě funguje. Bylo by zapotřebí, aby v českém prostoru byli lidem představeni jednotliví uprchlíci, kteří se snaží dostat do Evropy, případně nejvýznamnější a nejautoritativnější osobnosti dnešního islámského světa.

Potíž spočívá právě v tom, že v ČR nikdo nepřišel s žádnými muslimy do styku a uzavřenou českou společnost děsí nesmyslnými tvrzeními fašisté a rasisté.

Pokud se proti vyvolávání nenávistných nálad ve společnosti nepostaví nejvýznamnější osobnosti národa (jsou ještě nějaké?) dopadne to špatně.

Kdy se proti vlně netoleratnímu a kriminálnímu verbálnímu násilí postaví slušní lidé v České republice?

Kdy odstraní Facebook stránky IVČRN, naplňující skutkovou podstatu verbálních trestných činů?

0
Vytisknout
9198

Diskuse

Obsah vydání | 9. 6. 2015