Novinky.cz a Václav Klaus mladší zjevně fungují jako agenti Islámského státu

30. 11. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Nedostává se mi slov k tomu, abych vyjádřil své ohromení nad tupostí Václava Klause mladšího, který svými omezenými nesmysly dále výrazně přispívá k propadu České republiky do stále větší globální izolace. Klaus i Novinky jednají nyní vyloženě jako přímí agenti Islámského státu, kterážto teroristická organizace, vraždící především muslimy, se snaží vytvořit dojem, že existuje globální válka mezi muslimy na jedné straně a nemuslimským světem na straně druhé. Klaus mladší tuto ideologii Islámského státu zjevně podporuje a Novinky mu to zveřejňují. Chybí v ČR opravdu už i minimální míra soudnosti? Václav Klaus starší měl dost rozumu na to, aby poukázal, že je rozdíl mezi nevinnými muslimy a islamistickým extremismem a terorismem. Zjevně jeho rozumný postoj nemá dopad na jeho potrhlého a nebezpečného syna.

Nejvýrazněji protestují proti Islámskému státu v mnoha částech světa právě muslimové. Neúnavně poukazují na to, že patologická, vražedná ideologie islamistických extremistů je protiislámská a obětmi vraždění těchto teroristů jsou v první řadě statisíce muslimů, kteří jsou vražděni a přicházejí o domovy, vlast i přístřeší.

Do střední Evropy se tyto informace nedostávají. Ta se zběsilostí sobě vlastní, přestože většina jejich obyvatelů se v životě s žádným muslimem nesetkala, směšuje terorismus extremistických organizací s náboženským přesvědčením pokojných obětí extremistů a teroristů.

Je to naprostý nesmysl a je ohromující, že server jako Novinky dávají těmto nebezpečným nesmyslům legitimizující prostor. Blábol Václava Klause mladšího by žádné seriozní mezinárodní noviny nevydaly:

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení, a pokud je to náboženství, pak nenávidím takové náboženství." Cože???

K dalším Klausovým nesmyslům, když protestuje proti pokusu českých úřadů vynutit si dodržování platných zákonů, není možné dodat už vůbec nic.

Jen by mě velmi zajímalo, zda Václav Klaus mladší a Novinky skutečně zamýšlejí rychle proměnit Českou republiku ve fašistický stát a jaký prospěch si myslí, že jim to přinese. Anebo že by opravdu byli tak hloupí, že netuší, co své společnosti dělají?

Znovu se ukazuje, že čeští obrozenci udělali české společnosti v první polovině devatenáctého století obrovskou medvědí službu. Uzavřeli totiž českou společnost do jazykového ghetta, v němž místní šílený diskurs ovládli blázni a vedou netušící společnost ke katastrofě.

0
Vytisknout
14313

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2015