V Praze proběhne demonstrace Žít, ne dřít

17. 11. 2017

čas čtení 1 minuta


Praha, 17. listopadu 2017 - Prahou dnes projde demonstrace Žít, ne dřít, svolaná levicovými kolektivy RFK, Socialistická solidarita, Mladí zelení a Queer anarchistická skupina.


„ Sametová revoluce nám sice přinesla politickou svobodu, ovšem životní podmínky mnoha z nás nám nedovolují ji smysluplně využít. Natož potom vést život bez neustálého stresu z přepracování či placení předražených nájmů, ” vysvětlil mluvčí Petr Pávek důvod svolání protestu. Na demonstraci vystoupí s projevy nejen členové pořádajících organizací, ale také například Monika Horáková, kolektiv Jako doma věnující se problematice života bez domova či zástupkyně Autonomního sociálního centra Klinika.

K tomu, co celé spektrum účastníků pojí, se vyjádřila členka RFK: „považujeme za nepřípustné, aby lidé, kteří celý den v těžkých podmínkách pracují, neměli přístup k důstojnému bydlení a dostatek času na své rodiny a blízké. Současná společnost se řídí podle potřeb kapitálu, ne lidí - a my se shodneme na tom, že to je potřeba změnit.”

Demonstranti se sejdou ve 14:00 na náměstí Republiky, po úvodních projevech se vydají na pochod Prahou.
 

0
Vytisknout
9156

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2017