Trump: "Nikdy jsem nežádal Michaela Cohena, aby páchal trestné činy"

14. 12. 2018

čas čtení 1 minuta
Donald Trump ve čtvrtek prohlásil, že jeho bývalý právník Michael Cohen měl vědět o tom, že "umlčovací" platby - které podle vyšetřovatelů Trump nařídil - jsou ilegální, informuje Dylan Stableford.


"Nikdy jsem Michaelu Cohenovi nenařídil porušit zákon," napsal Trump na Twitteru. "Byl právník a předpokládá se, že zná zákony. Říká se tomu ´poradní funkce´ a právník je velmi zranitelný, pokud se dopustí omylu. Proto byli placeni."

Cohen byl ve středu odsouzen k 36 měsícům odnětí svobody ve federální věznici, poté co byl usvědčen z daňových podvodů a defraudace v souvislosti s jeho osobním podnikáním, a z porušení pravidel financování volební kampaně kvůli své roli při zařizování plateb před volební kampaní v roce 2016 pro dvě ženy, které tvrdily, že měly poměr s Trumpem. Vyšetřovatelé tvrdí, že Cohen tak postupoval na příkaz tehdejšího kandidáta Trumpa - a že šlo o zločiny.

Prezident, který kdysi tvrdil, že o platbách nevěděl, nyní nezpochybňuje, že nařídil Cohenovi, aby zaplatil. Místo toho říká, že šlo o "občanskou" záležitost.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6970

Diskuse

Obsah vydání | 18. 12. 2018