Trump: "Za smrt uprchlických dětí v amerických vazebních střediscích mohou Demokraté"

30. 12. 2018

čas čtení 1 minuta
Rekordní počet 75 procent Američanů považuje imigraci za pozitivní záležitost



V sobotu odpoledne napsal Trump na Twitteru provokativně: "Za všechna úmrtí dětí a jiných lidí na americké hranici nesou stoprocentní vinu Demokraté a jejich trapná imigrační politika, která lidem umožňuje, aby přicházeli z dálky a mysleli si, že do naší země mohou vstoupit ilegálně. Nesmějí. Kdybychom měli Zeď, ani by se o to nepokusili."

 
 

Dvě děti z Guatemaly tento měsíc zemřely v amerických vazebních střediscích. Trump lže, když tvrdí, že imigranti nesmějí do USA vstoupit ilegálně. Lidé přicházející ze zahraničí na americké území jakýmkoliv způsobem mají legální právo žádat o azyl, jak potvrdil americký Nejvyšší soud.

V důsledku Trumpova sporu s Demokraty v Kongresu, kteří mu nechtějí schválit 5 miliard dolarů na výstavbu zdi na mexické hranici, jsou v USA částečně uzavřeny vládní úřady, což postihuje finančně 800 000 jejich zaměstnanců.

Americká televize MSNBC poukázala na to, že z nejnovějších průzkumů veřejného mínění vyplývá, že více než 75 procent Američanů považuje imigraci za pozitivní a podporuje ji. ZDE  

 Nejpopulárnější osobností v USA jsou podle průzkumů veřejného mínění nyní Barack a Michelle Obamovi.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Kromě dvou dětí, které zemřely v amerických vazebních střediscích, se vyskytla celá řada znepokojujících úmrtí Američany vězněných uprchlíků, jimž se ve vazebních střediscích nedostalo potřebné lékařské péče:


0
Vytisknout
7315

Diskuse

Obsah vydání | 31. 12. 2018