Vyhánění cizinců je krátkozraké

22. 2. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 11 minut

Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo pokyn, o němž se na úřadech práce mluvilo už řadu týdnů: do poloviny roku budou muset tuto zemi opustit cizinci, kteří mají jen základní vzdělání, protože pracovní povolení jim už nebude prodlouženo.

Kde hledat příčiny propadů na důchodovém účtu?

22. 2. 2012 / Miroslav Opálka

čas čtení 5 minut

Většinou se dozvídáme o tom, že nás nějak předčasně zasáhla nepříznivá demografická změna, a proto je nutné přitvrdit reformy v důchodovém systému ČR. Podíváme-li se však na příčiny záporného salda na důchodovém účtu v posledních letech, pravda je úplně někde jinde. Demografické změny nás teprve čekají, a jak se s nimi vyrovnáme, záleží na politických rozhodnutích. Důchodové pojištění se však stalo pro pravicové vlády cílem útoků, ve snaze o jeho oslabení a znevěrohodnění.

Proč jsou naší občané tak pasivní

22. 2. 2012

čas čtení 8 minut

Tak se nám ve světě dějí věci: ve Španělsku lidé už dlouho protestují na náměstích, v Řecku už to dlouho vře a vypadá to tam na celonárodní odpor, už i na Slovensku lidé vyšli do ulic bez ohledu na silné mrazy, ale u nás doma se neděje skoro nic. Jak je možné, že v naší zemi jsou lidé tak pasivní? Co se to stalo s našimi hrdými slovanskými kmeny, že si nechají skoro všechno líbit? Přikláním se k názoru člověka, jehož si velice vážím, pana MUDr. Františka Koukolíka, Dr.Sc. Ten v jednom TV pořadu řekl, že za stav naší společnosti může masová debilizace národa. Na otázku proč občané ještě ke všemu volí lidi, kteří jim tohle všechno provádějí, pan Dr. Koukolík řekl, že pro pocit niterné jistoty. Vysvětluji si to tak, že mnozí občané mají větší pocit niterné (asi i existenční) jistoty s touto vládou, než s tou, která by eventuelně mohla vzniknout z opozice, píše Petr Moravec.

Společenská hierarchie, logika dobyvatele a hledání alternativ

22. 2. 2012 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 12 minut

S celou řadou postřehů v článku M. Valacha se musím ztotožnit. S tezí o tom, že společenské hodnoty jsou přímo formovány společenským systémem a jako takové odrážejí jeho základní principy nelze nesouhlasit. Z toho vyplývá i to, že každá alternativa k současnému kapitalistickému uspořádání by měla zahrnovat změnu společenských hodnot. Na druhou stranu je ale právě otázka toho, co se mění jako první -- zda je to systém nebo společenské hodnoty -- otázkou o Kolumbově vejci.

Kachna o romském uprchlíkovi

22. 2. 2012

čas čtení 2 minuty

tisková zpráva Strany zelených


Vážený pane Nachtigalle,
vážená paní Heřmánková, vážený pane Hanáku,
vážený pane Sládku,

média, která řídíte, převzala do svého zpravodajství zprávu o zakládacím sněmu Evropské romské strany, jejíž pokladník měl zmizet i s penězi. Jak se ukazuje, tato zpráva byla podle všeho nejen kachna od A až do Z, ale jejím autorem je "novinář", který je úzce spojený s krajní pravicí, Dělnickou stranou a kandidátem DSSS, která je známá svou nenávistí vůči Romům, bezdomovcům, migrantům a homosexuálům.

Smyslem tohoto našeho dopisu je apel na samozřejmou profesionalitu Vašeho média a žádost o nápravu.

Valencijské předjaří

22. 2. 2012 / Lubomír Molnár

čas čtení 2 minuty

Již skoro týden trvají ve třetím největším španělském městě studentské nepokoje. Vysokoškoláci, ale i studenti nižších stupňů vzdělávání, protestují proti škrtům ve výdajích na školství, ke kterým přistoupila vláda autonomní oblasti Valencijského společenství. Studenti požadují, aby vzdělání bylo veřejné, laické a finančně přístupné. Protesty nabývají na intenzitě i proto, že některé zdokumentované zásahy policie byly nepřiměřeně brutální.

Volby v USA: Čtvrtina kampaňových příspěvků z tzv. "super PACů" pochází od pěti osob

22. 2. 2012

čas čtení < 1 minuta

Pět bohatých lidí vedených dallaským průmyslníkem Haroldem Simmonsem a majitelem kasín v Las Vegas Sheldonem Adelsonem poskytlo takřka každý čtvrtý dolar získaný v prezidentské kampani prostřednictvím fundraisingových organizací označovaných jako "super PAC". Tyto příspěvky vymazávají úvodní finanční převahu Baracka Obamy i handicapy republikánských kandidátů konkurujících Mittovi Romneymu.

Britské supermarkety nabídnou nezaměstnaným plat za rekvalifikační zaměstnání

22. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Ostrou kontroverzi v Británii vyvolal nový projekt britské vlády nabízející pracovní rekvalifikační zkušenost nezaměstnaným. Vláda nutí nezaměstnané, aby pracovali zadarmo v projektu pro získávání pracovních zkušeností, jinak jim zruší sociální dávky v nezaměstnanosti.

V úterý oznámily britské supermarkety, že budou takovýmto zaměstnancům za práci platit, takže se britský vládní projekt rozložil. První to oznámil po veřejných protestech a demonstracích, že se lidé nenechají vykořisťovat prací zadarmo, supermarket Tesco. Supermarkety Argos a Superdrug oznámily, že se na kontroverzním vládním projektu nebudou podílet. Už předtím svou účast na projektu suspendovalo více než deset dalších britských organizací.

Rozklad projektu následuje po asi třídenní mediální ofenzivě vysokých činitelů britské vlády, kteří v médiích přesvědčovali veřejnost, že projekt práce nezaměstnaných zadarmo je kvalitní. Ministři se vysmívali kritikům projektu jako "snobům" a "moderním ludditům".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Ruské ozbrojené síly čeká zásadní modernizace, oznámil Putin v předvolební kampani

21. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Ruské ozbrojené síly v příštích deseti letech obdrží více než 400 moderních pozemních a ponorkových mezikontinentálních balistických raket, více než 100 bojových letounů a více jak 2 300 nových tanků. Námořnictvo dostane 8 raketových a 20 útočných ponorek, více než 50 hladinových lodí. Oznámil to staronový prezidentský kandidát Vladimir Putin v rámci představování svého volebního programu.

FINANČNÍ PŘÍSPĚVKY BRITSKÝM LISTŮM MOBILEM

Hodně klesající tendence

2. 4. 2012

čas čtení < 1 minuta

V červnu 2011 jsme zprovoznili pro vaše pohodlí možnost přispívat na provoz Britských listů dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilního telefonu. Informace o tom, jak to dělat, jsou ZDE. Zároveň je samozřejmě možné přispět finančně na provoz BL na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Zdá se však, že možnosti a ochota čtenářů finančně přispívat na provoz deníku, který každodenně čtou (čtenářů je měsíčně cca 350 000) prokazuje silně klesající tendenci. Jenže provoz listu z něčeho uhradit musíme. Nepodporují nás ani velcí kapitalisté, ani velcí antikapitalisté. Nezávislost a existenci si uchováme pouze, pokud si udržíme podporu čtenářské obce.

Vyhne se ázerbájdžánský plynovod Řecku?

22. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Konsorcium BP hodlá dopravovat zemní plyn z nalezišť v Ázerbájdžánu plynovodem TAP, jehož trasa vede přes Albánii. Rezignuje tak na konkurenční projekt ITGI, který měl vést přes řecké území.

Hugo Chávez podstoupí na Kubě další operaci

22. 2. 2012

čas čtení < 1 minuta

Venezuelský prezident Hugo Chávez, který se letos znovu uchází o funkci, oznámil v úterý ve státní televizi, že lékaři na Kubě objevili v místě loni odstraněného tumoru asi dvoucentimetrovou lézi, která bude vyžadovat operaci.

22.2.2012: Evropský den obětí

22. 2. 2012

čas čtení 3 minuty

Tisková zpráva Bílého kruhu bezpečí

Ročně se čtvrtina občanů Evropské unie stane obětí trestného činu, občany České republiky nevyjímaje. Následky trestného činu lze korigovat včasnou pomocí a podporou oběti. Platí známá věta: Konkrétní zločin ovlivnit neumíme, ale můžeme ovlivnit to, jak se s oběťmi zločinu jedná. To je klíčový úkol jak pro legislativu, tak zejména pro výkon spravedlnosti v praxi, který připomínáme v souvislosti s Evropským dnem obětí.

POZVÁNKA:

Tak pravil LaChapelle

22. 2. 2012

čas čtení < 1 minuta

Vážení přátelé, probíhá poslední týden výstavy Tak pravil LaChapelle. Dosud ji navštívilo 29 988 lidí.

Navzdory tomuto mimořádnému úspěchu není možno výstavu prodloužit.

Vzhledem k enormnímu zájmu veřejnosti Galerie Rudolfinum prodlužuje otevírací dobu:

24. 2. pátek 10:00 -- 20:00
25. 2. sobota 10:00 -- 20:00
26. 2. neděle 10:00 -- 20:00

Dovolujeme si vás zároveň upozornit, že zejména o víkendu můžete u pokladny čekat déle.

Nabízíme vám proto možnost zakoupení vstupenky s předstihem kdykoliv ve všední den.

Děkujeme a těšíme se na vaši návštěvu!

Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 12, CZ -- 110 01, Praha 1

Exekutoři potvrdili Marxovo učení a co z toho plyne

21. 2. 2012 / Josef Mrázek

čas čtení 4 minuty

Zákon o soudních exekutorech (120/2001 Sb.) je nepřehledný a složitý a nepřijatelně nebezpečný pro všechny občany. Jeho autoři v něm uvedli, že exekutor se řídí Ústavou ČR a platnými zákony, ale již tehdy se nedbání ústavy a ducha zákonů stávalo běžnou praxí a ústavu porušuje i sám tento zákon. Za prvních jedenáct let platnosti se stal příčinou tolika lidských tragedií a tolika nepotrestaných zločinů, jako málokterá oblast lidem škodících aktivit, lupiče a vrahy nevyjímaje. Ano, je zde i hodně obětí na životech.

Tykadlová revoluce

21. 2. 2012 / Václav Hořejší

čas čtení 3 minuty

Považuji se za dosti zásadního stoupence dodržování zákonů, odmítám různé "divoké" akce zaměřené na prosazení nějakého stanoviska, zvláště pokud nějak poškozují nebo omezují jiné osoby (např. blokády silnic zemědělci či protijadernými aktivisty).

Přesto z celého srdce fandím tomu, co "provedl" pan Roman Smetana -- počmáral předvolební plakáty několika politických stran, politikům na nich přimaloval tykadla a připsal různé hanlivé poznámky. Jediná strana, která ho za "poškozování cizí věci" zažalovala, byla ODS, ale z reakcí některých představitelů jiných stran (ČSSD, KSČM) je zřejmé, že i oni trest pro "čmárala" schvalují.

Chčije a chčije, aneb lidé, zděte

21. 2. 2012 / Jiří Jírovec

čas čtení 5 minut

Mám rád Zdeňka Svěráka. Tedy přesněji řečeno jeho dílo. Onehdá jsem si v Literárkách přečetl, že se postavil na odpor proti kradení duševního vlastnictví. Má pravdu, pokud měl za zloděje ony kupčíky, kteří ve velkém a bez vědomí autorů jejich dílo za účelem zisku prodávají. Řekl-li však můj oblíbenec A, měl ale pokračovat i k dalším písmenům.

Zmínění šejdíři přece nedělají nic jiného než že vyplňují mezeru na trhu, která vzniká poptávkou, jež je větší než nabídka.

Smyslem katolické sexuální morálky je zotročení lidí

21. 2. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 4 minuty

Setkal jsem se nedávno s pro mne zcela šokujícím názorem, že katolická sexuální morálka je taková, jaká je, proto, aby chránila slabší. Původ katolické sexuální morálky leží hluboko ve středověku, kdy představitelé katolické církve patřili k nejmocnějším a nejbohatším vládcům Evropy, vedli války a vybírali desátky. Nic však nikdy nedávalo církvi takovou moc jako vymyté mozky věřících, kteří neměli přístup ke srozumitelnému čtení Písma a kteří byli spoutáni množstvím tmářských blbostí, týkajících se jejich nejintimnějšího života (pozoruhodné je, že protestantské církve, upřené na autoritu Písma, sexuální morálku postupně uvolnily ze středověkého sevření, a to až tak daleko, že episkopálové z Nové Anglie měli nějaký čas za biskupa člověka, žijícího v životním partnerství s mužem).

Fenomén Václav Havel

21. 2. 2012 / Petr Kellner

čas čtení 6 minut

Chtěl bych vás stručně informovat o událostech, které následovaly okolo petice proti přejmenování pražského letiště na Letiště Václava Havla, píše Petr Kellner.

Ozval se mi jeden historik, který mně poučil o tom, že skutečná a objektivní studie o osobnosti pana Václava Havla bude nejdříve možná tak za 30 let a to z důvodů různých zájmových a politických skupin, které nemají v současnosti zájem na pravdivé a objektivní analýze této osobnosti a to ještě za předpokladu, že vliv těchto skupin už nebude v budoucnu možný.

Nová doba, staří lidé

21. 2. 2012 / Stanislav Vozka

čas čtení 9 minut

Je něco, co nám uniká, co nejsme schopni svými omezenými, racionálně analytickými mozky, uchopit, Co v dnešní poklidné až zapšklé době buší na dveře, hlomozí pod prkny podlah a skučí v komínech. Ano, jsou tu neumětelští ministři, kteří okrádají invalidy a léčí jen bohaté. Ale přece - tato vláda má nezpochybnitelný mandát, který získala ve svobodných volbách. Ano, rozkrádá naše daně, ale ruku na srdce, byly ty před ní lepší? Proč tedy ta úporná nespokojenost, která není následována akcí, která prostě jen kvasí a dělá starost Evropské unii?

Energetika v Německu a Česku

21. 2. 2012 / Vladimír Wagner

čas čtení 18 minut

Minulý týden vyšel v Britských listech článek pana Cveka, který se vyjadřoval k německé a české energetice. Je reakcí na diskuzi v pořadu Otázky Václava Moravce. Pořad jsem bohužel neviděl, ale podle textu článku předpokládám, že pan Cvek kritizuje shodu ČSSD a ODS na nutnosti dostavby jaderné elektrárny Temelín a obecně na nutnosti využívání jaderné energetiky v Česku. A také jistou skepsi k možnostem využití obnovitelných zdrojů v naší republice.

Rom Petr Torák pracuje v Anglii jako policista

21. 2. 2012

čas čtení < 1 minuta

V ČR studoval soukromou právní akademii, pak podal přihlášku na dvě vysoké školy. Když ho a jeho matku r. 1999 zbili neonacisté, vystěhoval se s rodinou do Velké Británie. V současnosti tam pracuje jako policista.

Podrobnosti ZDE

Kanada vyhrožuje obchodní válkou s Evropskou unií kvůli svým asfaltovým pískům

21. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Kanada pohrozila Evropské unii obchodní válkou kvůli tomu, že EU plánuje označit ropu těženou z obrovského množství asfaltových písků v Albertě jako vysoce ekologicky škodlivou. V EU se o tomto kroku má hlasovat 23. února.

Kanada se obává, že by konflikt s EU vytvořil globální precedent a znemožnil jí těžit ropu z asfaltových písků, které jsou největší ropnou rezervou na světě po Saúdské Arábii. Ekologické organizace argumentují, že těžba ropy z asfaltových písků bude katastrofou pro světové klima a v Albertě způsobí vážné znečištění vzduchu i vodních zdrojů.

Darek Urbaniak z evropské pobočky organizace Přátelé Země, která získala nové dokumenty, uvedl: "Tyto dopisy jsou dalšími důkazy, jak kanadská vláda a průmysl lobbuje, což neustále ohrožuje úsilí zabránit klimatickým změnám. Považujeme to za nepřijatelné, že kanadská vláda nyní otevřeně používá přímých hrozeb na nejvyšší politické úrovni, aby zabránila přijetí klíčového zákona EU."

Kanadě v této věci tajně pomáhá britská konzervativní vláda.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Člověk, hodnoty a kapitalismus

20. 2. 2012 / Milan Valach

čas čtení 41 minut

Něco se děje! Ve společnosti narůstá neklid, nespokojenost a podráždění. V podvědomí se usazuje strach. Co s námi bude? Strach se mění ve zlobu a nenávist. Vlastně nevíme, co se to s námi děje, nevíme, co se stane. Jen nejasně tušíme, že to nic dobrého nebude.

Tykadla

20. 2. 2012 / Stanislav Křeček

čas čtení 3 minuty

Představte si, že někdo je odpovědným nepřítelem např. skupiny Kabát nebo České filharmonie. Kdykoliv se objeví nějaký plakát takového hudebního tělesa, počmárá jej sprosťárnami a urážlivými poznámkami, a pokud je na plakátě i fotografie, přimaluje zobrazeným osobám tykadla, začerní zuby apod. Nějakou chvíli si normální člověk bude poklepávat na čelo nad takovou klukovinou, ale když to trvá delší dobu, může někoho napadnout, že člověk s takovouto obsedantní poruchou konec konců způsobuje někomu jinému škodu a měl by s tím přestat, nebo nést následky svého jednání. Pokud se do věci vloží státní orgány, tak asi nejprve vyzvou čmárala, aby s tím přestal, a pokud pokračuje v jednání, které je v každé normální společnosti od určité intenzity bezpochyby trestné, je odsouzen k nějakému mírnému trestu. Je-li tím trestem výkon obecně prospěšných prací, pak je evidentní, že pokud jej odsouzený odmítne vykonat, změní se tento trest na trest odnětí svobody. Nic nenormálního by na tom asi sotva kdo rozumný hledal.

Vykadla

20. 2. 2012 / Leopold Kyslinger

čas čtení 3 minuty

Zatím jsme neratifikovali "obchodní" dohodu ACTA a tak si snad mohu dovolit citovat z internetových stránek ČSSD ... Osvícené 18. století přichází s rovností před státem (Rousseau, Montesquieu). Lidé nejsou nevolníky, podřadnými osobami, ale svéprávnými a hrdými občany! Skončilo to "Aux armes citoyens. Marseillaisa: "Do zbraně občané". Po té přicházejí další osvícení právníci s rovností před zákonem. Ale skončilo to stejně jako předcházející pokusy o definování rovností lidí... Citát je z článku Lidská práva versus realita, jehož autorem je JUDr. Stanislav Křeček. 

Postoj pana Křečka ukazuje na zkaženost všech politických stran

20. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Velice mne pobavil článek Tykadla od Stanislava Křečka. Dalo by se na něj reagovat různými variacemi na lidovou moudrost "Vrána vráně oči nevyklove" (pan Křeček je poslanec za ČSSD, pana Smetanu přitom chce dostat do vězení hlavní oficiální protivník ČSSD - ODS). Nicméně pan Křeček jako poslanec si zřejmě živě dokáže představit sám sebe na plakátu s tykadly a reaguje dle zásady, že nepřítel mého nepřítele (=občana) je mým přítelem, píše Radek Svítil.

Za špatnou pověst politiků média nemohou

20. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Pane Křečku, reaguji na váš článek Tykadla. Než použijete přirovnání, tak se zamyslete, jestli opravdu sedí. Většina přirovnání totiž pokulhává. Ať už z logického zkratu autora nebo vědomého vytvoření demagogické berličky. Opravdu nevidíte rozdíl mezi čmáráním sprosťáren na plakáty České filharmonie a vyjádřením bezmoci a znechucení nad současným politickým prostředím?, píše Jan Samko.

Z článku pana Křečka je cítit strach z občana

20. 2. 2012 / Jindřich Bešťák

čas čtení 4 minuty

Vážený pane Křečku, vašemu názoru a postoji z pozice letitého politického matadora jaksi rozumím. Navíc jsem dost dlouho pracoval i ve státní správě a měl jsem co do činění se specifickými právními normami. Snad mám tedy alespoň průměrně vyvinuté právní vědomí občana ČR.

Přesto se ve mě něco zvedlo proti Vašemu výkladu a proti povzdechu o našem, dle vás jistě zcela nedostatečném, "právním vědomí", jak obecně míníte. Myslím však, že přirovnáním tzv. "čmárání" po plakátech politiků s hypoteticky možným čmáráním např. po plakátech České filharmonie jste asi mířil na "divočáka", ale trefil "slavíka". Je přece nepochybné, že se zde jedná primárně o věc politickou.

Pan Křeček ignoruje dvě zásadní věci

20. 2. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Článek pana Křečka Tykadla publikovaný dnes v Britských listech, zcela ignoruje dvě důležité věci: veřejný zájem, který mají soudy chránit, a podjatost soudce v situaci, kdy manželka bývalého vrcholného politika Ivana Langera soudí člověka, který čmárá po předvolebních plakátech politických stran.

Přátelům Romana Smetany

20. 2. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

Původní úmysl založit úzký Výbor na obranu Romana Smetany ztroskotal. Stalo se tak v důsledku nečekaného zájmu čtenářů Britských listů, kterých se do "výboru" přihlásilo několik desítek. Protože výbor je od slova výběr a výbor s masovou členskou základnou logicky přestal výborem být, změnil jsem rámec tohoto společenství na podstatně volnější.

Popudlivý mrzutý a hrubý Gauck

20. 2. 2012 / František Řezáč

čas čtení 2 minuty

Komentátor deníku Tageszeitung (TAZ) nazývá nominanta na úřad německého spolkového prezidenta Joachima Gaucka ve svém dnešním sloupku "popudlivým, mrzutým a hrubým reakcionářem".

Teď dostávají německá média toho, kterého chtěla bezpodmínečně mít ve vzácné jednomyslnosti před půldruhým rokem (Gauck prohrál tehdy volbu s nyní odstoupivším Wulffem, pozn. překl.). "Lepší prezident" titulkoval tehdy Der Spiegel, "Yes we Gauck", doplňoval mimořádně kreativně Bild am Sonntag - a také v TAZ se většina kolegů neptala, který čert našeptal Zeleným a ještě více SPD nominovat tohohle ješitného endéeráckého flanďáka...

Pentagon spouští projekt Avatar

20. 2. 2012

čas čtení < 1 minuta

Vojáci kontrolující mechanické tělo androida, který zaujme místo člověka na bitevním poli. Nebo také sofistikovaná technologie, která zaznamená paprsek laseru a přeruší ozařování cíle. To je projekt Avatar zahájený Pentagonem.

Když dva dělají totéž, není to totéž

20. 2. 2012 / Jiří Baťa

čas čtení 6 minut

Snad nikdo nepochyboval, že německý exprezident Christian Wulff, ač nerad, odstoupí ze své funkce. Donutily jej k tomu jeho osobní chyby, které jsou více než dostačující, aby jej k rezignaci donutily. K tomu snad jen pár postřehů. Především, že stejně jako německý prezident, tak i prezident český je jen člověk. Každý člověk bez výjimky udělá tu menší, tu větší chybu, hloupost, neprozřetelnost, někdy vědomě, jindy nevědomky. Ale udělá. Záleží ovšem na okolnostech ale též, jaké postavení ve společnosti zastává. Na stejné chyby se totiž hledí a zcela jinak, jestliže je udělá člověk z ulice, nebo člověk z politiky, tedy veřejně činný. To už nemluvím o tom, je-li takový člověk prezident.)

Bude Moldávie střílet na ruská letadla?

20. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Moldavský parlament přijal v prvním čtení zákon o obraně vzdušného prostoru. Pokud vstoupí v platnost, mohou se terčem palby stát i letouny náležející ruským mírovým silám v Podněstří. Předseda komise pro státní bezpečnost Podněstří Vladislav Finagin sdělil listu Nězavisimaja gazeta, že úmysl Kišiněva kontrolovat vzdušný prostor "s pomocí vrtulníků a letounů NATO" je krokem směřujícím k vytěsnění Ruska z regionu a současně nátlakem na separatistický podněsterský region.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za leden 2012

18. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

V prosinci 2011 přispělo finančně na Britské listy 256 osob bankovním příkazem celkovou částkou 92 904.72 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v listopadu 2011 částkou 10 938 Kč, příjem z reklamy byl 9000 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 31. 1. 2012 částku 135 736.21 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní

34057