Pozor na bruslení na zamrzlých rybnících - led není pevný všude!

16. 2. 2021

čas čtení 1 minuta
Toto video zhlédlo šest a půl milionu lidí:


 

Holanďané měli v neděli šanci poprvé po třech letech si zabruslit na kanálech ve svých městech, poté, co teplota klesla na -5 stupňů Celsia.


Jenže na tvrdém ledu se bruslilo dost špatně, někteří bruslaři padali a skončili se zraněním v nemocnici. Jinde v Evropě činitelé žádali lidi, aby nebrusilili na zamrzlých jezerech. V Berlíně o víkendu naléhala policie ve vrtulnících na bruslaře, aby opustili jezera.

V severní Anglii se snažili bruslaři na tamějších jezerech napodobovat kreace z televizního pořadu Dancing on Ice, Tančení na ledě, policie je varovala, že led je tenký a kromě toho jsou jezera v pustině a případná pomoc je daleko. V neděli byli zachráněny dvě dívky, které propadly ledem na řece v Nottinghamshiru.




Holandský premiér Mark Rutte varoval před hromadným bruslením, protože může rozšířit nákazu covidu-19 a zranění z bruslení zablokují pohotovostní oddělení nemocnic, které mají plné ruce práce s koronavirem. Pohotovost v nemocnicích v Holandsku byla  v sobotu dvakrát tak plná než normálně, přicházeli lidé ze zlámanými zápěstími a dalšími zraněními.

Problém zmizí velmi rychle - o víkendu má být v Holandsku plus 14 stupňů Celsia.

Bruslaři v Amsterdamu:


Další podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5049

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2021