Konec jedné éry: Jon Snow po 32 letech odchází z Channel 4 News

30. 4. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta
Foto výše: Britský televizní novinář Jon Snow na začátku své kariéry.

Foto: Jon Snow moderuje Channel 4 News během pandemie, kdy se vysílaly z domova jednotlivých moderátorů.


Slavný moderátor britských Channel 4 News, třiasedmdesátiletýJon Snow, oznámil ve čtvrtek, že 31. 12. 2021 skončí svou práci moderátora v tomto vynikajícím televizním zpravodajství. Pro Channel 4 News pracoval Jon Snow 32 let, jako televizní reportér pro britskou televizi po dobu 45 let. Svou novinářskou práci nekončí, bude se podílet i po odchodu z Channel 4 News na jiných televizních pořadech.

Anglosaští novináři mají tu výhodu, že jsou jaksi svědkem historie. Jon Snow ve čtvrtek večer napsal na Twitteru, že byl ohromen reakcí veřejnosti - nečekal tak obrovské díky a obdiv. Kolegové v televizi ho považovali za skutečnou autoritu - mají ho upřímně rádi a velmi si ho váži.

Já v souvislosti s Jonem Snowem vzpomínám na zkušenost, kterou s ním měl český novinář Ivan Kytka. Poznamenal, že s ním byl kdysi na nějaké akci a že se Jon Snow, přestože byl tou dobou po mnoho let absolutní mezinárodní celebrita, choval neuvěřitelně skromně, zdvořile a slušně.

Videoklip, který o  pětačtyřicetileté novinářské práci Jona Snowa vydaly ve čtvrtek na Twitteru Channel 4 News, zhledlo za pár hodin půl milionu diváků. Je to vlastně zosobněná historie dvacátého století, samozřejmě, především z britského úhlu pohledu. No, podívejte se:


 



0
Vytisknout
7714

Diskuse

Obsah vydání | 4. 5. 2021