Veksláci s bezpečností

6. 8. 2021 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty
  • Zařazení firmy Nutmeg napojené na ruský zbrojařský holding Rostec do ostrahy Českého domu v Moskvě ilustruje přístup současné ČSSD k bezpečnostní problematice.
  • Kauza Vrbětice ani fakt, že nás Rusko označilo za nepřátelský stát, na bezstarostném veksláctví "kolegů" z Lidového domu nic nezměnily. 

Ani vyhlášení Česka za "nepřátelský stát Ruské federace" nezabránilo Kulhánkovu ministerstvu zahraničí, aby ostrahu a úklid Českého domu v Moskvě v červnu přikleplo firmě napojené na ruskou státní zbrojovku Rostec. A když už Lidovému domu na věci tolik záleželo, obešlo či možná porušilo přitom zákon o veřejných zakázkách.


I zcela nezkušený ministr Kulhánek má ovšem k ruce personál z dob předchůdce Petříčka, který by mu rád vysvětlil, proč v dané situaci vůbec není vhodné zaměstnávat firmu spojenou s ruskými zbrojaři. Prodejci bojových vrtulníků, tanků či kalašnikovů totiž nemusejí být nutně tím jediným na ruské straně, kdo má v české firmě Nutmeg své lidi. Podobně na tom mohou být i ruské zpravodajské služby.

Ovšemže průměrně kompetentní politik takové vysvětlování nepotřebuje. Zbývají tedy dvě možnosti: Buď Kulhánek není ani průměrně kompetentním politikem, když byl schopen poslat českého velvyslance na květnovou moskevskou přehlídku či najmout Nutmeg - anebo se s ohledem na finanční toky čerta starého zajímá o to, jak je na tom ČR s národní bezpečností.

Nejpozději v éře Jiřího Paroubka si ČSSD osvojila ducha normalizačního přikrádání a kšeftaření pod rukou, přičemž na prvním místě byla ochotna vyprodat své hodnoty a principy. Nelze se tedy divit, když ti, kdo v ní dodnes zůstali, jsou ovládáni duchem starorežimní šedé zóny smířené se vším - včetně "dočasnosti" ruské okupace.

Obdobně se chová estébák Babiš kšeftující s proruským Hradem povolební podporu za hlavu zasloužilého šéfa kontrarozvědky.

Národně sociální demokracie i Babišova parta se nezapřou. V podrážděně hučícím českém pajzlu představují nervózně se rozhlížející arogantní veksláky s národní bezpečností, vždy ochotné za účelem osobního zisku nebo výhod pro známé prodat první nabídce.

Pochopitelně, že voličům své prodejné podbradky nabízejí v tvrdě naškrobeném zemanistickém límečku zásadového chlastence.

1
Vytisknout
9704

Diskuse

Obsah vydání | 10. 8. 2021