Sestro! Liz Trussová zase řve!

5. 2. 2023 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Lis Trussová, která byla na podzim nucena opustit premiérskou funkci po méně než padesáti dnech, se pokouší vrátit se na politickou scénu a v pochybném deníku Daily Telegraph vydala článek o 4000 slovech, v němž argumentuje, že ji z premiérské funkce vyhodili "levicoví ekonomové": Ve skutečnosti musela odejít, protože její návrh brutálně zadlužit britský státní rozpočet nefinancovaným zrušením daní pro bohaté ohrozil britské penzijní fondy, jimž v důsledku její neověřené ekonomické politiky hrozil totální krach. Trussové se podařilo za její krátkodobé premiérství výrazně zvýšit úrokové míry, a tak drsně zdražit hypotéky pro už tak chudnoucí Brity.

Její pokus vrátit se na politickou scénu je útokem na nerozhodného a slabého konzervativního premiéra Rishiho Sunaka (který ovšem pod tlakem ultrapravice hrozí konfliktem s EU, který povede k totální obchodní válce,  a chce také porušit mezinárodní zákony o ochraně uprchlíků) a je dalším důkazem, že britská Konzervativní strana je zcela rozhádaná a zešílela.

Neuvěřitelné, že Daily Telegraph jí její bláboly publikuje.

Výlev Liz Trussové vyvolal na Twitteru vlny zuřivosti a posměchu. Jen se podívejte na komentáře pod tímto tweetem. Je to jen zlomek všeho, co k této věci najdete na Twitteru.

Kasinoví kapitalisté, měnoví spekulanti, atd. jsou všichni levicoví. :)) Sestro, Liz Trussová zase řve!



1
Vytisknout
6336

Diskuse

Obsah vydání | 9. 2. 2023