Rusko posílá na frontu vězenkyně

20. 3. 2023

čas čtení 1 minuta
Olga Romanovová, šéfka organizace Rusko za mřížemi, potvrzuje to, co ukrajinské vojenské zdroje hlásí od konce loňského roku: Vězeňkyně v Rusku jsou posílány na Ukrajinu, aby zaplnily vyčerpané řady jak společnosti Wagner PMC, tak ruské pravidelné armády.

Říká, že o takových věcech slýchá od konce roku 2022, ale nyní má další důkazy v podobě pozorování zvláštních vlaků převážejících ženy z věznic a zajateckých táborů v jižních částech Ruské federace na Ukrajinu.

Dokud Wagner PMC před měsícem neoznámila, že již nebude nabírat vězně, zdá se, že hlavním příjemcem žen pro službu na Ukrajině byla ona a nikoli ruská pravidelná armáda. Nyní se zdá, že praxe využívání vězeňkyň neskončila, ale jednoduše se přesunula do běžných ruských vojenských jednotek.

Takové využívání vězeňkyň je dalším náznakem toho, že Moskva čelí masivním ztrátám a je připravena použít téměř všechna opatření k nalezení dalších vojáků, aniž by vyhlásila všeobecnou mobilizaci, která by mohla snadno spustit protivládní akce po celé zemi.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3255

Diskuse

Obsah vydání | 21. 3. 2023